violTrei bărbaţi care au violat în octombrie 2013 o tânără de 21 de ani, într-un beci din cartierul Astra din Braşov, au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov, după aproape doi ani de la faptă, iar un al patrulea suspect este judecat pentru tentativă de viol.
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov au anunţat într-un comunicat că au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Negoiaş Marin Cătălin, Rusu Constantin şi Şerbănescu Denis Marian, cercetaţi sub aspectul săvîrşirii infracţiunii de viol şi Rusu Ionuţ, cercetat sub aspectul săvîrşirii infracţiunii de tentativă de viol.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au stabilit că în seara zilei de 28.10.2013, în locuinţa de la subsolul unui imobil din Braşov, situat pe str. Baba Novac, inculpaţii Negoiaş Marin Cătălin, Rusu Constantin şi Şerbănescu Denis Marian au întreţinut, pe rînd, raporturi sexuale cu P.L.D., împotriva voinţei acesteia, prin folosirea forţei.
În ceea ce-l priveşte pe Rusu Ionuţ, acesta a încercat în acelaşi mod să întreţină raport sexual cu victima, fără însă a reuşi.
Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Braşov.
Victima este o tânără care la data faptei avea 21 de ani, din Vaslui. Unul dintre inculpaţi era chiar iubitul fetei, pe care îl cunoştea de trei luni. Fata de 21 de ani locuia la Braşov fără forme legale. De aproape trei luni avea o relaţie cu un bărbat de 23 de ani din Buzău, care lucra la o firmă de construcţii din Braşov. Pe data de 28 octombrie 2013, tânărul a invitat-o pe iubita lui „la un suc“ în beciul locuinţei unde el stătea cu chirie, pe strada Baba Novac din cartierul Astra. Însă acolo, îi aşteptau alţi trei amici de-ai acestuia, cu vârstele de 24, 25 şi 30 de ani, colegi cu prietenul ei la firma de construcţii, toţi originari din judeţul Buzău. Bărbaţii i-au propus fetei să facă sex în grup, dar fata a refuzat, prin urmare trei dintre ei au violat-o, iar al patrulea nu a reuşit.
Fata a avut nevoie de aproape două săptămâni de îngrijiri medicale şi a decis să anunţe poliţia abia după patru zile de la incident, pe 1 noiembrie.
„Reclamanta a sesizat faptul că, în jurul orei 21.00, sub pretextul că o duce la un suc, a fost dusă cu forţa de prietenul său în subsolul unei locuinţe necunoscute din cartierul Astra, unde, împotriva voinţei sale, a fost obligată să întreţină raporturi sexuale cu prietenul ei şi cu alţi trei tineri necunoscuţi“, a spus comisar şef Liviu Naghi, purtător de cuvânt al Poliţiei Braşov, în noiembrie 2013.
După câteva zile de la sesizare şi de la verificarea probelor luate din beciul unde a avut loc fapta, în datele de 3 şi 4 noiembrie, poliţiştii i-au prins pe cei patru complici.
Toţi patru au fost prezentaţi Judecătoriei Braşov cu propunere de arestare preventivă, însă doar trei au ajuns după gratii pentru 29 de zile, printre care şi prietenul fetei. Pentru cel de-al patrulea s-a dispus cercetarea în stare de libertate pentru complicitate la viol.
Negoiaş Marin Cătălin, Rusu Constantin şi Şerbănescu Denis Marian au petrecut doar trei zile în arest (5-8 noiembrie 2013) deoarece au făcut recurs la decizie, iar Tribunalul Braşov a dispus cercetarea lor în libertate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here