Ceferiști, pasageri, membri ai Clubului Pasionaților Feroviari și ai comunității de cicloturiști circula astazi, incepand de dimineață, de la București la Iași cu un tren denumit simbolic Trenul Unirii. Pe parcursul călătoriei, în gările în care se va opri Trenul Unirii, sunt organizate diverse acțiuni, dansându-se pe Hora Unirii.

Trenul Unirii a plecat din București Gara de Nord, la ora 05:48, fiind remorcat de o locomotivă vopsită în culorile Tricolorului, potrivit purtătorului de cuvânt al CFR Călători, Alina Predescu. În trei din cele cinci vagoane, din componența trenului, sunt pasagerii, celelalte două fiind pentru grupurile de pasionați Feroviari și cicloturiști care “vor duce mesajul unității românilor din București la Iași”.

Trenul Uniri va putea ajunge în stațiile Ploieşti Sud (~06:30), Buzău (~07:40), Focşani (~08:50), Tecuci (~09:30), Bârlad (~10:25), Vaslui (~11:15), Bârnova (~11:55), Iaşi (12:20).

Pe parcursul călătoriei sunt organizate diferite acțiuni care vor evoca momente istorice, în contextul Centenarului României. La Bârlad, pasagerii împreună cu localnicii care îi vor întâmpina se vor prinde într-o horă a Unirii. Iar la Iași, după coborâre, cicloturiștii vor face Hora Unirii cu bicicletele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here