taine2
Grupul Taine anunță anularea concertului programat în data de 6 noiembrie la Top T Buzău, după tragedia care a avut loc în club Colectiv din București.
”În semn de profundă compasiune pentru fraţii noştri de scenă, precum şi pentru toţi pretenii dispăruţi dintre noi sau spitalizaţi în stare gravă, colegii, rudele şi familiile lor, oamenii care au avut de suferit şi care încă mai suferă de pe urma tragicului eveniment , anunțăm pe această cale că ne anulăm concertul care trebuia să aibă loc pe 6 noiembrie în cadrul Festivalului Top T. Ne pare nespus de rău că nu putem fi prezenţi acolo pentru cei care sunt sănătoși si care voiau să ne vadă, dar suntem profund marcaţi de accidentul teribil, astfel încât am stabilit să punem pauză pentru moment. Nu putem fi pe scenă ca şi cum nimic nu s-a întâmplat, nu putem privi înainte fără să ne uităm in urma şi fără să ne gândim la cei care încă suferă! Nu ne putem manifesta artistic decât atunci când ei vor reveni în public. Vrem iar să-I vedem acolo în faţa scenei, şi dacă vor trece luni de zile pană atunci, nu-I nimic , îi vom aştepta! Fără ei ne simţim inutili!”, se arată în comunicatul transmis de formaţia Taine.
Artiștii susțin totodată că nu vor mai urca pe scenă ”până când fumatul va fi interzis, măcar pe perioada concertelor, dacă nu definitiv în cluburi”.
”Cu toții vrem o schimbare, dar nimeni nu este pregătit să o facă! Cu toții acuzăm autoritățile, biserica, spitalele, cluburile, presa, neajunsurile, promiscuitatea și compromisurile pe care trebuie să le facem iar de cele mai multe ori am închis ochii și am spus ca… “merge și așa”. Dar NU. Stop! Astăzi spunem că nu mai putem continua așa ! Si am vrea ca toată lumea să afle că de azi înainte, TAINE își suspendă activitatea concertistică, pană când fumatul va fi interzis, măcar pe perioada concertelor, dacă nu definitiv – în cluburi. Este un pas mic către normalitate, care nu va schimba multe deocamdată. Dar este un pas important pentru cei care ar trebui să conștientizeze pericolele la care suntem expuși , și mai ales de faptul că trebuie ca într-o bună zi ajungem să ne respectăm între noi, ca oameni. Pretutindeni! Schimbarea vine în primul rând din noi, nu trebuie să mai așteptăm ca alții să se schimbe sau cineva să schimbe ceva în această țara în mai bine. Vrem cu toții să trăim curat și civilizat precum occidentalii, dăm mereu exemple de acolo, și vrem cu toții că aceste evenimente cu adevărat șocante să nu mai apară nicăieri. Dar suntem oare pregătiți ? Chiar ne dorim asta sau în curând vom trece cu vederea?
Vom uita? ”, mai transmit artiștii de la Taine.
Top T Buzău este programat a avea loc în zilele de 6 şi 7 noiembrie 2015, la Cafeneaua Artiştilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here