epifanieTrupul neînsufleţit al Arhiepiscopului Buzăului şi Vrancei I.P.S Epifanie Norocel va fi depus în această dimineaţă, la ora 10.00, în Catedrala din municipiul Buzău. Slujba va fi oficiată de către Înalt Preasfinţitul Casian, Arhiepiscop al Dunării de Jos. Apoi slujba de înmormântare a ÎPS Epifanie Norocel va avea loc joi, 10 ianuarie 2013, începând cu orele 11.00. Funeraliile, care vor dura până la orele 13.00, vor avea loc în Catedrala Arhiepiscopală din Buzău unde va fi şi înmormântat înaltul prelat.

Potrivit primelor informaţii, Înalt Preasfinţitul Epifanie Norocel (în vârstă de 80 de ani) a încetat din viaţă după ce i s-a făcut rău, în timp ce se deplasa spre Mănăstirea Brazi, din oraşul vrâncean Panciu. Imediat, la faţa locului a fost chemată ambulanţa, prin intermediul Serviciului Unic de Urgenţă 112, iar arhiepiscopul Epifanie Norocel a fost transportat la spitalul din Panciu. Din păcate, medicii au încercat resuscitarea acestuia, însă înaltul ierarh a murit, decesul fiind constatat în jurul orei 19,45, potrivit reprezentanţilor Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vrancea şi Poliţiei locale.

Apropiații Înalt Preasfinţitului Epifanie Norocel spun că acesta a participat în această dimineață la slujba de Sfântul Ion la biserica cu același hram din cartierul Poștă, arătând o formă excelentă. Ulterior, arhiepiscopul a plecat către Vrancea. Cel mai probabil cauza decesului a fost infarctul, arhiepiscopul fiind cunoscut cu probleme cardiace.

Patriarhia Română a precizat că până la alegerea noului ierarh titular al acestei eparhii, locţiitor de Arhiepiscop al Buzăului şi Vrancei va fi Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, în calitate de Mitropolit al Munteniei şi Dobrogei, „care va fi pomenit la sfintele slujbe, ca Locţiitor de Arhiepiscop al Buzăului şi Vrancei, în toate bisericile şi mănăstirile din cuprinsul acestei arhiepiscopii”, potrivit unui comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here