Turneul Pianul Călător, ediția a VII-a, are loc în perioada 5 aprilie – 4 mai 2017, valsul fiind irezistibila propunere muzicală a pianistului Horia Mihail, care realizează acest turneu însoțit de un pian de concert, pus la dispoziție de Radio România.

In primele localități de pe traseu, Horia Mihail a fost primit cu multă căldură și entuziasm.

„Parcă am fost la biserică, cu așa stare am plecat. De liniște și pace.” „Ce muzică frumoasă, ce pianist extraordinar. A fost atât de frumos încât aș fi dorit să nu se mai termine.” ‘’Valsul chiar este irezistibil, mai ales cântat așa. Nu este vorba despre dans, ci despre o muzică care merge la suflet’’, au spus spectatorii.

Horia Mihail interpretează în acest turneu adevărate bijuterii muzicale ale unor compozitori precum Schubert, Brahms, Dvorak, Chopin, Ravel, Debussy:

“Sunt toate piese noi pentru mine, nu le-am mai cântat, le-am învățat acum, pentru acest turneu. Ideea îmi aparține și am fost inspirat de un alt pianist pe care l-am auzit cu mulți ani în urmă cântând un astfel de program. Văd că are succes și mă bucur. Mai văd că de la an la an, publicul întinerește, ceea ce dovedește că aceste povești muzicale ajung unde trebuie’’, declară pianistul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here