Mihai Răzvan Moraru, care era favorit pentru a fi numit prefect de Buzău, și-a anunțat demisia din funcția de președinte al PLUS Buzău. Decizia a fost luată după ce BPN al PLUS a votat, la paritate, 5 la 5, când a fost vorba despre acceptarea candidaturii lui Moraru pentru funcția de șef al Casei Albe Buzău, precum și după ce liderii naționali au transmis conducerii de la Buzău să găsească alte nominalizări în cursa internă pentru poziția de prefect.  

Motivul invocat de cei cinci membri ai BPN, care au votat împotrivă, a fost legat de faptul că, atunci când Mihai Răzvan Moraru avea 14 ani, fratele liderului PLUS Buzău a fost implicat într-un dosar penal, pentru care a și fost condamnat la închisoare.

De altfel, acest motiv a stat la baza unui memoriu transmis chiar de partenerii de la USR Buzău către liderii PLUS, prin care au solicitat să nu accepte nominalizarea lui Mihai Răzvan Moraru pentru funcția de prefect.127866399 225494045675959 8374983833931137338 oDragi colegi,

Au fost multe întrebări in aceste zile referitoare la propunerile transmise de PLUS Buzau către BN, privind poziția de prefect. Întrebări venite și din intern dar și din extern.

Situația actuala este următoarea: așa cum știți au fost trimise către BN trei propuneri. Au fost deja doua sesiuni in care au fost anunțate nominalizări Plus, cu excepția Jud Buzau și Harghita și a Mun București.

Pana astăzi nu am primit de la BN un răspuns oficial despre stadiul acestor propuneri. Nu știm cum au fost evaluați candidați, minusurile și plusurile. Nu am fost invitați la o discuție cu BN, chiar dacă BJ a solicitat de trei ori in ultimele zile o astfel de întâlnire. La nivel de filiala sau de BJ nu exista un mail / document sau poziție oficială transmisă de BN.

Exista însă o comunicare telefonică cu mine, in trei rânduri, ultima fiind duminica 21 Februarie. În cadrul acestei întâlniri am înțeles că votul în BN pentru candidatura mea s-a închis 5 la 5, fără o decizie. Cei cinci care au votat împotriva au motivat ca dosarul fratelui meu de acum 25 de ani reprezintă motivul acelui vot. Aveam 14 ani atunci, nu am avut nici un fel de implicare. Însă pentru ceilalți doi colegi propuși nu am primit nici un feedback. Însă BN cere noi nominalizări transmise de Plus Buzau. Prin urmare, eu imi retrag candidatura pentru ca așa consider ca e normal. Nu pot Răspunde pentru faptele altor oameni, chiar dacă imi sunt rude. Nici nu pot accepta evaluarea bazată pe o astfel de judecată, in care contează originea sănătoasă sau dosarul. Pentru ca unii dintre acei colegi care au judecat așa, au la rândul lor parinti sau alte rude cu probleme in trecut. Și asta e dubla măsura. Dar in același timp sunt încălcate principiile din statut dar și dreptul de a candida.

Însă dacă exista aici colegi care nu au candidat la prima selecție și vor sa o facă acum, va rog sa va anuntați intenția pentru a transmite către BN aceste propuneri. Documentele necesare aplicației sunt cele Comunicate anterior.

Înțeleg că, în aceasta seară, urmează o nouă ședință a BN. BJ va transmite aceste noi candidaturi către BN.

Neavând o evaluare și o informare oficială de la etapa anterioară, nici pentru mine și nici pentru ceilalți doi colegi, nu vă pot spune dacă experiența voastră v-ar avantaja, sau anumite studii sunt prioritare. Nu știm.128172432 226145138944183 6708810545767953024 oVă anunț că mâine eu îmi voi depune mandatul. Consider că, prin această decizie abuzivă, nejustificată și necomunicată, drumul meu în USRPLUS se încheie. Să știți, însă, că în acești doi ani am simtit că merita să am speranța în echipa Plus. Au fost doi ani în care împreună am reușit sa schimbam o parte a Buzăului. Va mulțumesc pentru aceasta speranța și dacă exista întrebări la care pot Răspunde, sunt încă aici.

Vă mulțumesc! , a fost mesajul transmis de Mihai Răzvan Moraru către liderii naționali ai PLUS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here