Un băieţel de 8 ani din Buzău, confirmat cu COVID-19, a ajuns în stare gravă la Terapie Intensivă, transmite Observatornews.ro. Este primul copil din România infectat cu noul coronavirus care ajunge la ATI, fiind diagnosticat cu boala Kawasaki, o afecţiune ce poate fi declanşată de noul coronavirus.

Băieţelul de 8 ani din Buzău a avut febră şi dureri de cap în weekend, iar medicii din provincie au crezut că are meningoencefalită şi au decis să îl transfere în Capitală. Iniţial, părinţii micuţului au fost diagnosticaţi cu COVID-19, dar testul lui a ieşit negativ.

În Bucureşti, copilul a fost testat din nou pentru Covid şi, de data acasta, testul PCR a ieşit pozitiv. Băieţelul este internat la Terapie Intensivă, dar starea lui este stabilă. Nu este intubat sau ventilat mecanic, însă boala i-a afectat grav plămânii.

Este tratat de o echipă de medici formată din anestezist, neurolog, pediatru şi un infecţionist de la Matei Balş.

Copilul a fost diagnosticat cu boala Kawasaki, o afecţiune gravă, ce ar putea fi declanşată chiar de coronavirus.

Un copil cu o infecţie cu Covid spre finalizare care a făcut o infecţie bacteriană peste. E primul caz din România, dar o să fie bine.
Diana Zaharia, medic Unitatea de Primiri Urgențe Spitalul Gomoiu:
Diana Ionescu, director medical Spitalul Gomoiu, spune că este primul caz de Terapie Intensivă Pediatrică.

”Un copil venit într-o stare gravă, actualmente staţionar, cu o boală multisistemică inflamatorie post SARS-COV-2. Poate pune în pericol viaţa copilului, este un caz rar, din câte ştiu nu au mai fost în România cazuri de Terapie Intensivă Pediatrică”, a declarat dr. Diana Ionescu.

Boala Kawasaki deteriorează arterele

Boala Kawasaki este una inflamatorie, de cauză necunoscută, care determină inflamarea pereților arterelor, ceea ce duce, printre altele la febră, erupții cutanate și dureri articulare. Cea mai gravă complicație a bolii Kawasaki este deteriorarea arterelor coronare, care, în cazuri rare poate pune viața în pericol.

Mulți medici din Marea Britanie, Italia, Spania, Belgia și Franța au afirmat că o parte dintre copiii cu boala Kawasaki au fost diagnosticați pozitiv pentru SARS-CoV-2. Specialiștii iau acum în considerare o posibilă legătură între coronavirus și boala Kawasaki sau sindromul de șoc toxic, scrie și dr. Oana Cuzino pe doc.ro.

La sfârşitul lunii august, ministrul Nelu Tătaru preciza că peste 5.000 de copii au fost infectaţi cu noul coronavirus, de la izbucnirea pandemiei în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here