SMLUn barbat si o femeie din municipiul Buzau au fost gasiti aseara fara suflare intr-un apartament din cartierul Micro V. Cei doi si-au dat viata cel mai probabil in urma unei intoxicatii cu monoxid de carbon aparut in urma folosirii excessive a incalzirii cu flacara deschisa. De altfel alte trei persoane din acelasi bloc situat in cartierul Micro V au fost afectate de gazele arse una dintre ele ajungand la spital.

Barbatul  de 53 de ani si prietena sa in varsta de 45 de ani au fost gasiti fara suflare chiar de catre presedintele de asociatie al blocului in care locuia. Barbatul decedat care era si administrator al blocului a fost sunat toata ziua pe telefon de catre un vecin care vroia sa ii achite intretinerea. Intrucat acesta nu a raspuns a mers impreuna cu presedintele de asociatie la usa sa pe care au gasit-o descuiata si au intrat in apartament unde i-au descoperit pe cei doi fara suflare.  Aragazul era pornit la fel si convectorul dar si un instant folosit pentru incalzirea apei.

Cel mai probabil moartea celor doi a survenit in urma unei intoxicatii cu monoxid de carbon in bloc existand si alte persoane carora li s-a facut rau din cause similare. La etajul 8 al celuiasi bloc o persoana a fost preluata de ambulanta si transportata laspital, la etajul 9 pe o alta femeie a fost gasita lesinata in holul casei de catre sot iar la etajul 10, pe aceeasi coloana,  copilul presedintelui de asociatie a reclamat toata ziua dureri de cap si stari de greata.

Specialistii veniti de la Distrigaz nu au constatat scurgeri de gaz insa au sesizat prezenta unei mari cantitati de monoxid de carbon atat in locuita barbatului cat si pe scara blocului.

Dupa cercetari, trupurile celor doi au fost transportate la Morga pentru efecturarea necropsiei.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here