Astăzi, în cadrul şedinţei de Consiliu Judeţean, un cetăţean belgian a fost munit cetăţean de onoare al judeţului Buzău. Este vorba despre Jean Pierre Van Der Meiren, cel care în anul 1991 – in calitate de viceprimar la acea data a realizat prima infratire a Municipiului Buzau cu orasul Oudenaarde. In acest fel echipe sportive au participat la competitii in Belgia. Tot atunci, diferite firme au mers in Belgia pentru a lua primele lectii de antreprenoriat.

In 1992 a devenit deputat al Parlamentului Flandrei de Est si a inceput seria proiectelor pentru Judetul Buzau după cum urmează:
– Reabilitarea Spitalului judetean Buzau. A inceput in 1995, dupa 3 ani de discutii cu autoritatile buzoiene.
– A fost infiintata sectia de primiri urgente printre primele din tara
– Timp de 15 ani a fost reabilitata cate o sectie a spitalului, acestea culminand cu reabilitarea totala a sectiei de pneumologie care a durat mai bine de 2 ani
– Maternitatea din Buzau a fost reabilitata si dotata cu paturi si noptiere
– Foarte important este ca in tot acest timp, in paralel cu reabilitarile, sute de cadre medicale, medici si asistente, au beneficiat de pregatire in IT, limba engleza si limba franceza, cursuri ce s-au dovedit de mare folos in dezvoltarea profesionala a acestora.
– Alte zeci de medici si asistente din Spitalul judetean Buzau, Spitalul orasenesc Nehoiu si Spitalul Municipal Rm Sarat, au mers la Spitalul Universitar din Gent in stagii de pregatire de cate o luna sau doua saptamani pentru a veni in contact cu serviciile de sanatate din Belgia.
– Ajutorul financiar astfel oferit se ridica la peste 2 milioane de euro.
– Tot in aceasta perioada a ajutat Fundatia Sfantul Sava cu sume de bani pentru asezamintele de la Campeni (pentru batrani) si Bisoca (pentru copii), coordonand si grupuri de voluntari care au ajutat la reabilitarea acestor asezaminte. O mare realizare a voluntarilor a fost dotarea cu centrala termica a scolii din Campeni.
– Profesori de la Colegiul Economic Buzau au beneficiat de stagii de pregatire n Belgia in cadrul proiectului “Sprijin pentru dezvoltarea Judetului Buzau prin pregatirea IT a profesorilor”.
– A organizat vizite ale femeilor intreprinzator din Buzau in Belgia
– Aproape toti presedintii de Consiliu Judetean, prefectii, subrefectii, dar si alti factori de decizie ai APL-urilor din Buzau (primari, consilieri) au fost in vizite de informare organizate de Jean Pierre Van Der Meiren in Provincia Flandra de Est.
– In anul 2003 a pus bazele Fundatiei Crucea Alb Galbena Buzau, printre primele servicii de ingrijiri la domiciliu din tara, serviciu care functioneaza exemplar si astazi, dupa 15 ani, care ajuta oamenii bolnavi din Judetul Buzau sa primeasca servicii medicale dar si sociale la casa lor. Ajutorul financiar in acesti 15 ani se ridica la peste 500 000 de euro
– In anul 2006 a organizat un “Program de diplomatie publica” prin care 80 de primari, consilieri, oameni din presa, persoane cu functii publice din Judetul Buzau au mers in Belgia unde au intalnit oameni de afaceri, reprezentanti ale unor firme si companii private din regiunea Flandra Orientala. Ulterior numeroase firme din judet au participat la diferite targuri din Belgia cu produse traditionale romanesti.
– Pentru a obtine cat mai usor ajutor financiar pentru Judetul Buzau, a organizat vizite ale politicienilor din Parlamentul Flandrei Orientale, impreuna cu oameni din presa nationala din Belgia, pentru ca acestia sa vada cu ce se confrunta judetul Buzau si pentru ce se solicita sprijinul financiar
– Pastrand acelasi scop, de a ajuta cat mai mult Judetul Buzau, a organizat vizitele a doi dintre Guvernatorii Flandrei Orientale, Herman Balthasar si André Denis, precum si intalniri cu ambasadorii Belgiei la Bucuresti si cu ministrii sanatatii pentru a face lobby Judetului Buzau.
In Flandra Orientala, Jean Pierre Van Der Meiren este recunoscut ca un adevarat ambasador al Judetului Buzau

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here