Eugen Nicolae Galeş este unul dintre românii care au reuşit să intre pe lista celor mai sângeroşi asasini. A mai fost numit “Omul Pădurii” sau pur şi simplu “Sălbaticul”. Are astăzi 44 de ani şi este încarcerat într-un penitenciar de maximă siguranţă, după ce a provocat teroare în mai multe judeţe.

Eugen a fost în tinereţea lui un om normal, au povestit vecinii. S-a schimbat complet după o încercare eşuată de a ajunge în Legiunea Străină. Au mai fost şi scandalurile din familie, care l-au schimbat complet, l-au făcut să se interiorizeze şi să îşi dorească să se refugieze în pustietate. Şapte ani ar fi rătăcit prin pădurile de lângă Năeni, judeţul Buzău. Ca, în cele din urmă, în 2010, într-un interval de 48 de ore, să ia două vieţi.

Prima victimă a fost o mătuşă care se certa deseori cu tatăl lui, pentru o palmă de pământ. Maria Şerban  avea 70 de ani şi a fost găsită cu o gaură în cap, cel mai probabil după ce a primit o lovitură cu sapa. Era aprilie 2010 când anchetatorii care îl căutau pe suspect au mai găsit şi a doua victimă, scrie Adevărul. De data aceasta era un tânăr de 31 de ani, Ionel Paraschiv. Acesta plecase de dimineaţă cu calul şi căruţa la pădure. Nu este clar nici până acum din ce motiv a fost ucis, dar cert este că Eugen Galeş a fost prins pentru că a rămas împotmolit cu căruţa victimei într-un pârâu.

Bărbatul arăta îngrozitor, părea cu adevărat un sălbatic, un om al pădurii. Avea părul lung, barbă, mirosea îngrozitor şi nu vorbea coerent.

A fost încarcerat, dar teroarea nu s-a încheiat. Într-un drum la Judecătoria Moreni a reuşit să evadeze, după ce a sărit pe o fereastră. A reuşit să convingă un taximetrist să îl ducă până în apropierea unui câmp de lângă oraş, unde s-a pierdut din nou. Mai bine de o lună a fost căutat, inclusiv cu elicoptere. Avea să fie prins, din nou, tot într-o pădure.

Mintea lui nu era lucidă şi s-a observat acest lucru şi atunci când a fost întrebat de jurnalişti de ce a fugit. El a răspuns că a făcut o invenţie şi se simte urmărit.

Reîncarcerat la Penitenciarul Mărgineni a mai comis o crimă. În 2012, şi-a ucis un coleg de celulă, lovindu-l cu un scaun în cap.

După această crimă, a fost mutat la Penitenciarul Jilava, unde a mai făcut două victime. Cu un picior de la un scaun a lovit în cap doi deţinuţi. Din fericire, aceştia au supravieţuit. Însă, şefii penitenciarului au decis să îl mute la închisoarea de maximă siguranţă de la Giurgiu. Tocmai când intra pe porţile închisorii a muşcat un mascat care asigura escorta. Însă, de atunci nu se mai cunoaşte nimic despre acţiunile lui violente.

Eugen Nicolae Galeş ispăşeşte 25 de ani de închisoare pentru omor calificat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here