loredana neagu
Loredana Neagu, tânăra din Berca, ce a predat Poliției un portofel plin cu bani, deși ea niciodată nu avusese în mână o asemenea sumă, va avea o casă nouă până de Crăciun. Promisiunea vine din partea asociației Habitat for Humanity România, ai cărei reprezentanți, emoționați de gestul făcut de Loredana, au luat decizia de a-i dărui acesteia o casă decentă în care să-și crească cei doi copilași, pe Raisa de un an și pe Mădălin de 4 ani.
Startul lucrărilor s-a dat în luna noiembrie iar membrii asociației speră ca până la Crăciun să fie gata șu ultimele finisaje, singura grijă rămânând mobilarea casei, care nu mai cade în sarcina Habitat for Humanity România. Casa în care va locui Loredana Neagu, al cărei gest a impresionant o întreagă țară, costă 20.000 de euro, are 60 de metri pătraţi şi este compusă din două camere, un living, baie şi bucătărie, fiind construită pe o structură de lemn şi un teren oferit cu titlu de cesiune pe durata de viaţă a clădirii de către Primăria Berca. La lucrările de la casa Loredanei au participat marți și membrii trupei Voltaj. ”Ne-am hotărât să punem umărul pentru că ştim gestul pe care l-a făcut Loredana. Ne gândim că lumea ar trebui să ştie că ajutorul poate fi oferit în foarte multe feluri. Nu poţi ajuta cu bani sau obiecte, există şi acest fel de ajutor şi oricine îl poate da. Este pentru prima dată când participă toată formaţia la o astfel de acţiune, până acum a mai participat doar Călin. Decizia de a ne implica a venit şi în ton cu noul nostru single «De la capăt» iar astăzi Voltaj a luat-o de la capăt cu această activitate”, a spus Gabriel Constantin, unul dintre membrii trupei Voltaj, care marţi a zugrăvit pereţii unui dormitor al casei în care va locui Loredana.
În primăvara anului trecut, Loredana Neagu din Berca, mamă a doi copii mici, provenind dintr-o familie extrem de săracă a predat la Poliție un portofel cu acte și suma de 1000 de lei. La momentul acela, Loredana declara că nu s-a gândit niciodată să-și însușească banii, dar și că în veci nu a avut o sumă atât de mare în mână.
Știrea cu gestul Loredanei a făcut înconjurul țării, sute de persoane fiind sensibilizate de povestea tinerei care trăiește încă într-o casă mică și improprie, alături de alte 13 suflete, alături de cei doi copii ai ei, de părinți, frați, cumnate și nepoți. Sute de români, mișcați și de faptul că deși a predat un portofel cu bani a primit drept recompensă de la proprietara bunului pierdut doar 15 lei, i-au trimis haine, bani, materiale de construcții și alte bunuri. Cel mai mare cadou al Loredanei Neagu și al copiilor ei va fi casa care este pe punctul de a fi terminată chiar de Crăciun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here