Astăzi, 29 septembrie 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

 Număr persoane confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei: 2756;
 Număr persoane vindecate Covid-19 de la începutul pandemiei: 2456;
 Numărul total de decese Covid-19 de la începutul pandemiei: 102;
 Număr persoane în carantină la domiciliu: 194;
 Număr persoane aflate în izolare la domiciliu: 93.
 Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au mai fost confirmate 11 cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV-2 (un pacient a fost diagnosticat într-o unitate sanitară din alt județ).
 Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 28 și 78 de ani.
 Ancheta epidemiologică este în desfășurare.
 A fost înregistrat un deces în rândul pacienților confirmați COVID-19:
– DECES NR. 102: pacient în vârstă de 75 de ani se prezintă la UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este confirmat cu SARS CoV-2 și transferat pe secția Pneumologie. Evoluția clinică este nefavorabilă sub tratament și survine decesul. Comorbidități: insuficiență cardiacă, insuficiență renală cronică.

 Sub coordonarea Instituției Prefectului, structurile teritoriale M.A.I din județul Buzău au acționat în sistem integrat pentru combaterea răspândirii noului Coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională.
 În cadrul acțiunilor efectuate în ultimele 24 de ore cu privire la respectarea măsurilor impuse de starea de alertă, au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale, dintre care 4 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 3 sancțiuni la Legea 61/1991 în context COVID-19. Valoarea totală a sancțiunilor a fost de 6700 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here