Astăzi, 13 octombrie 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

 Număr persoane confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei: 3091;
 Număr persoane vindecate Covid-19 de la începutul pandemiei: 2654;
 Numărul total de decese Covid-19 de la începutul pandemiei: 108;
 Număr persoane în carantină la domiciliu: 505;
 Număr persoane aflate în izolare la domiciliu: 189.
Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au mai fost confirmate 28 cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV-2 (5 pacienți au fost diagnosticați în laboratoare private de analize și 3 pacienți au fost diagnosticați în unități sanitare din alt județ).
 Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 20 și 91 de ani.
 Ancheta epidemiologică este în desfășurare.
A fost înregistrat un deces în rândul pacienților confirmați COVID-19:
– DECES NR. 108: pacient în vârstă de 87 de ani se prezintă la UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este confirmat cu SARS CoV-2 și transferat la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat. Evoluția clinică este nefavorabilă și survine decesul. Comorbidități: insuficiență circulatorie cerebrală, hipertensiune arterială, boala Parkinson.

 Sub coordonarea Instituției Prefectului, structurile teritoriale M.A.I din județul Buzău au acționat în sistem integrat pentru combaterea răspândirii noului Coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională.
 În cadrul acțiunilor efectuate în ultimele 24 de ore cu privire la respectarea măsurilor impuse de starea de alertă, au fost aplicate 23 sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here