Astăzi, 2 decembrie 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

 Număr persoane confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei: 6658;
 Număr persoane vindecate Covid-19 de la începutul pandemiei: 5260;
 Numărul total de decese Covid-19 de la începutul pandemiei: 175;
 Număr persoane în carantină la domiciliu: 844;
 Număr persoane aflate în izolare la domiciliu: 1072.
 Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au mai fost confirmate 57 cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV-2 (2 pacienți au fost diagnosticați în laboratoare private de analize și 4 pacienți au fost diagnosticați în unități sanitare din alte județe).
 Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 11 și 82 de ani.
 Ancheta epidemiologică este în desfășurare.
 A fost înregistrat un deces în rândul pacienților confirmați COVID-19:
– DECES NR. 175: pacient în vârstă de 64 de ani se prezintă la UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie severă. Este testat și confirmat cu SARS CoV-2 și transferat la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat. Pe fondul afectării pulmonare extinse, pacientul a decedat. Comorbidități: obezitate, insuficiență cardiacă, adenom de prostată.

 Sub coordonarea Instituției Prefectului, structurile teritoriale M.A.I din județul Buzău au acționat în sistem integrat pentru combaterea răspândirii noului Coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională.
 În cadrul acțiunilor efectuate în ultimele 24 de ore cu privire la respectarea măsurilor impuse de starea de alertă, au fost aplicate 31 de sancțiuni contravenționale. Valoarea totală a sancțiunilor a fost de 8500 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here