Astăzi, 10 decembrie 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

 Număr persoane confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei: 7200;
 Număr persoane vindecate Covid-19 de la începutul pandemiei: 6013;
 Numărul total de decese Covid-19 de la începutul pandemiei: 188;
 Număr persoane în carantină la domiciliu: 868;
 Număr persoane aflate în izolare la domiciliu: 851.
 Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au mai fost confirmate 61 cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV-2 (20 pacienți au fost diagnosticați în laboratoare private de analize și 7 pacienți au fost diagnosticați în unități sanitare din alte județe).
 Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 17 și 83 de ani.
 Ancheta epidemiologică este în desfășurare.
 A fost înregistrat un deces în rândul persoanelor confirmate COVID-19:
– DECES NR. 188: pacientă în vârstă de 70 de ani se prezintă la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este testată și confirmată cu SARS CoV-2 și transferată la Spitalul Râmnicu Sărat. Evoluția clinică sub tratament este nefavorabilă și survine decesul. Comorbidități: diabet zaharat, accident vascular cerebral ischemic (în antecedente), stare comatoasă.

 Sub coordonarea Instituției Prefectului, structurile teritoriale M.A.I din județul Buzău acționează în sistem integrat pentru combaterea răspândirii noului Coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională.
 În cadrul acțiunilor efectuate în ultimele 24 de ore cu privire la respectarea măsurilor impuse de starea de alertă, au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale. Valoarea totală a sancțiunilor a fost de 5240 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here