Astăzi, 17 decembrie 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

 Număr persoane confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei: 7702;
 Număr persoane vindecate Covid-19 de la începutul pandemiei: 6490;
 Numărul total de decese Covid-19 de la începutul pandemiei: 199;
 Număr persoane în carantină la domiciliu: 791;
 Număr persoane aflate în izolare la domiciliu: 871.
 Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au mai fost confirmate 71 cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV-2 (25 pacienți au fost diagnosticați în laboratoare private de analize și un pacient a fost diagnosticat într-o unitate sanitară din alt județ).
 Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 20 și 90 de ani.
 Ancheta epidemiologică este în desfășurare.
 A fost înregistrat un deces în rândul pacienților confirmați COVID-19:
– DECES NR. 199: pacient în vârstă de 76 de ani se prezintă la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este testat și confirmat cu SARS CoV-2 și transferat la Spitalul Râmnicu Sărat. Evoluția clinică este nefavorabilă și, pe fondul comorbidităților, survine decesul. Comorbidități: operație de fractură șold stâng în urmă cu o săptămână, fibrilație atrială, hipertensiune arterială, demență.

 Sub coordonarea Instituției Prefectului, structurile teritoriale M.A.I din județul Buzău au acționat în sistem integrat pentru combaterea răspândirii noului Coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională.
 În cadrul acțiunilor efectuate în ultimele 24 de ore cu privire la respectarea măsurilor impuse de starea de alertă, au fost aplicate 32 de sancțiuni contravenționale. Valoarea totală a sancțiunilor a fost de peste 12500 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here