Liderul partidei romilor din Buzău, Gheorghe Ursaru  a confirmat că perchezițiile derulate în această dimineață la Calvini au vizat activitatea infracțională a autointitulatului lider al romilor Nicolae Oiță cunoscut sub porecla Ceaușu.

Din informațiile furnizate de liderul partidei romilor, 3 mașini de poliție au descins în zori mai întâi la un localnic Vasile Hurmuz după care perchezițiile s-au mutat la palatul lui Ceaușu. Nicolae Oiță este în conflict cu liderul partidei romilor din Buzău după ce și-a adjudecat titlul de lider fără să fi fost susținut de majoritatea comunității rome.

Potrivit anchetatorilor Nicolae Oiță este acuzat de evaziune fiscală de peste 10 miliarde de lei vechi după ce prin firma sa și a soției sale ar fi vândut unei alte firme din Botoșani miez de nucă. Ulterior produsul ar fi mers la export în țările arabe fără ca toate aceste tranzacții să fi fost înregistrate în vreo evidență contabilă.

Gheorghe Ursaru a mai spus că recent Ceaușu ar fi avut mai multe altercații pe raza comunei și că acesta ar fi folosit un pistol pentru a-și face dreptate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here