Marcel CIolacu
Liderul grupului PNL Tinel Gheorghe a cerut, luni, demisia deputatului PSD de Buzău Marcel Ciolacu din funcţia de secretar al Camerei Deputaților, pentru faptul că, la votul asupra cererii de încuviințare a arestării preventive a deputatului Cătălin Teodorescu, l-a trecut prezent pe Marko Attila, deşi acesta lipsea. În acest fel, s-a ajuns la modificarea rezultatului votului. După izbucnirea scandalului, Ciolacu și-a recunoscut greșeala, însă nu a pomenit până acum de vreo demisie.

Totul a început după ce liberalul Tinel Gheorghe a declarat că a depistat neconcordanțe în votul privind arestarea preventivă a deputatului Cătălin Teodorescu, iar cel responsabil de eroare ar fi fost deputatul PSD de Buzău, Marcel Ciolacu, secretarul Camerei. Gheorghe a arătat, în contextul acestei greșeli, că Ciolacu nu mai poate fi secretarul Camerei, dar și că trebuie să-şi asume gestul şi să demisioneze.
„Eu cred că domnul Ciolacu nu mai poate fi secretarul Camerei Deputaţilor şi trebuie să-şi asume de îndată gestul şi să demisioneze . Este o decizie pe care PSD şi domnul Ciolacu trebuie să o ia”, a mai spus deputatul PNL.
Pe de altă parte, deputatul de Buzău, Marcel Ciolacu, care este și secretarul Camerei Deputaților, a declarat, că în cazul votului prin care s-a respins încuviinţarea arestării preventive a deputatului Cătălin Teodorescu a fost făcută o „eroare materială”, arătând că Biroul Permanent a decis să ceară un punct de vedere de la Comisia juridică.
Ciolacu a precizat, după şedinţa BP, că la votul din plen în privinţa lui Cătălin Teodorescu, el a făcut o eroare materială, trecându-l prezent pe deputatul UDMR Marko Attila, deşi era de notorietate faptul că acesta lipsea, având în vedere că, înainte de acest vot se decisese încuviinţarea arestării preventive a acestuia.
El a arătat că, fie se va corecta în plen eroarea materială şi se va constata încuviinţarea arestării preventive a lui Teodorescu, având în vedere diferenţa de un vot la care a fost respinsă, fie se va relua votul în plen.
„S-a discutat în privinţa reluării votului la colegul nostru, domnul Teodorescu sau corectarea erorii materiale făcute de către mine şi anume Marko Attila a fost trecut prezent la acel vot. A fost luată lista de prezenţă şi s-a constat că dintr-o eroare domnul Attila a fost trecut prezent. Ţinând cont că cvorumul a fost de 292 voturi, au fost 146 pentru încuviinţare, 101 împotrivă şi 9 anulate, înseamnă că toată această procedură a stat într-un singur vot. Constatându-se şi faptul că este această eroare materială, că domnul Attila Marko nu a fost prezent la vot, e de notorietate acest lucru, au fost două propuneri în BP: una de corectare a erorii materiale, susţinută de preşedintele de şedinţă domnul Miron Mitrea şi supusă plenului parlamentului marți, să se ia act de ea, a doua propunere a fost de reluare a votului în totalitate în ceea ce priveşte pe domnul Teodorescu, tot în şedinţa de mâine a Parlamentului”, a explicat Ciolacu.

Ulterior, deputaţii din Comisia juridică au decis, luni, că nu trebuie reluat votul în plenul Camerei în cazul solicitării de arestare a deputatului Cătălin Teodorescu, ci doar trebuie îndreptată „eroarea materială” legată de cvorumul de prezenţă de la votul din plen de săptămâna trecută din acest caz. Acest lucru ar putea duce la încuviinţarea arestării preventive de către Camera Deputaţilor pentru deputatul Cătălin Teodorescu.

Deputatul Cătălin Teodorescu a fost pus, săptămâna trecută, sub control judiciar de către procurorii DNA şi are interdicţie de a părăsi ţara, în dosarul fostului şef al DIICOT Alina Bica, privind despăgubirea acordată de ANRP pentru un teren supraevaluat din Capitală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here