elevi
Poliţiştii buzoieni au deschis dosar penal în cazul unei profesoare de geografie, acuzată că a lovit în timpul cursurilor, de faţă cu alţi copii, un elev de clasa a VI-a, în acest caz fiind declanşată o anchetă şi la nivelul şcolii unde s-a produs incidentul.
Copilul ar fi fost lovit de faţă cu ceilalţi copii, iar la câteva ore de la incident ar fi început să se simtă rău.
La solicitarea părinţilor săi, băiatul a fost dus cu salvarea la spital, ulterior aceştia depunând plângere la Poliţie împotriva profesoarei.
„În cauză a fost deschis dosar penal pentru purtare abuzivă, conform articolului 296 din Codul Penal, dosarul fiind instrumentat de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pogoanele”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău, Amalia Călugăru.

Cazul a fost confirmat şi de conducerea şcolii generale din Padina. Astfel, directorul unităţii de învăţământ, Gheorghe Miu, a recunoscut că profesoara l-a lovit pe elev, însă acesta ar fi deranjat ora.

„Doamna respectivă este o profesoară debutantă, a dat o declaraţie la Poliţie ,dar şi la Comisia de Onoare a şcolii, spunându-şi punctul de vedere. Nu prea există o scuză pentru ceea ce a făcut. În ceea ce priveşte cum au stat lucrurile, declaraţiile sunt contradictorii. Cert este că a existat contact fizic, ceea ce este inadmisibil. Copilul de clasa a VI-a este un copil dificil, cu un dosar destul de stufos în ceea ce priveşte disciplina, cu tendinţe de ADHD, care provoacă un incident pe zi şi care ar trebui să beneficieze de atenţia unui psihopedagog. Aceasta nu scuză însă în niciun fel atitudinea doamnei profesoare”, a declarat directorul Şcolii Generale nr. 1 din Padina.

Potrivit sursei citate, Comisia de Onoare s-a autosesizat în acest caz şi a audiat-o pe profesoara de geografie.

Profesoara acuzată are 25 de ani și predă Geografia la şcoala din Padina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here