ghiveciuMagistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au citat astăzi pentru audieri nu mai puţin de 44 de persoane, părţi vătămate, moştenitori, toţi împotriva deputatului Marian Ghiveciu, judecat pentru instigare la infracţiunea de abuz în serviciu.

Magistraţii au continuat audierea martorilor, după ce, la termenul trecut, fostul director al Oficiului de Cadastru, Nicolae Costache, în calitate de inculpat, a fost invitat să-şi susţină nevinovăţia.

Parlamentarul buzoian a fost trimis în judecată de către procurorii anticorupţie în luna septembrie la finalul unei anchete care dezvăluia o implicare de-a sa în eliberarea unor certificate de proprietate false.

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au fixat un alt termen în dosarul deputatului social-democrat Marian Ghiveciu, inculpat pentru fapte de corupţie.

În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată Nicolae Costache, fost director al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Buzău, şi Dumitru Borcan, şef al Compartimentului de Cadastru şi Agricultură din cadrul Primăriei comunei Merei şi membru în Comisia Locală Merei pentru aplicarea legilor fondului funciar.

Potrivit DNA, în perioada 2005-2006, sub îndemnarea lui Marian Ghiveciu, atât Borcan, cât şi Costache au profitat de funcţiile deţinute şi, prin încălcarea atribuţiilor de serviciu, au contribuit la eliberarea în mod nelegal a două titluri de proprietate pentru terenuri în zone cu potenţial imobiliar, în favoarea unor persoane care nu erau îndreptăţite să primească acele titluri de proprietate.

Ulterior, acele terenuri au fost cumpărate de omul de afaceri Marian Ghiveciu de la persoanele care au obţinut ilegal titlurile.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here