isj
La Buzău, un singur inspector școlar a promovat concursul pentru adjudecarea postului, ceilalți 21 de candidați retrăgându-se din concurs înainte de susținerea probelor, considerând că nu sunt pregătiți să promoveze examenul și mai bine dau un pas înapoi.
Inspectoratul Școlar Județean Buzău a organizat, recent, concursul pentru ocuparea posturilor de inspectori de specialitate, concurs la care s-au înscris inițial 22 de cadre didactice. La examen nu s-au mai prezentat decât 9 candidați, ceilalți 13 formulând cereri de retragere încă din cursul săptămânii trecute. Din cei 9 candidați care s-au prezentat in ziua concursului, 8 s-au retras din competiție și doar unul a susținut probele, adjudecându-și postul pe care l-a ocupat și anterior susținerii examenului. Astfel, unica persoană care a promovat concursul pentru ocuparea unui post de inspector de specialitate în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Buzău este Nela Wamsiedel, cea care ocupa și până acum postul de inspector pe Management.

Retragerea din concurs a cadrelor didactice ar fi fost cauzată, spun surse din IȘJ Buzău, de timpul insuficient pe care candidații, aflați în funcții în cadrul instituției menționate l-ar fi avut la dispoziție pentru pregătirea examenelor. În această perioadă la nivelul Inspectoratului sunt în curs de pregătire mai multe simulări și teste pentru elevi, la sfârșit de an școlar, fapt care a făcut ca inspectorii să nu poată intra în concedii pentru a studia materia de concurs.
Pe cele 21 de posturi de inspectori școlari pentru care nu a fost susținut examen vor activa în continuare inspectorii care s-au retras din competiție, dar aceștia vor fi numiți cu delegație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here