Spre sfârşitul anului viitor, trei unităţi de învăţământ din municipiul Buzău vor intra în reabilitare termică. Acest lucru se va întâmpla după ce se vor fi consumat toate etapele obţinerii de fonduri europene cu această detinaţie.

Marţi, la şedinţa extraordinară a Consi­liului Municipal, aleşii locali au aprobat documentaţia tehnico-economică privind reabilitarea în vederea creşterii eficienţei energetice a Grădiniţei ,,Cei şapte pitici” din Cartierul Micro XIV, Şcoala generală nr. 11 din Cartierul Micro III şi Liceul ,,Henri Coandă” (CFR) de pe strada Horticolei.

„Noi cheltuim peste 300 miliarde lei vechi (30 milioane lei, n.r.) cu întreţinerea şi cu plăţile utilităţilor în şcolile buzoiene, în cele 38 de şcoli şi grădiniţe. Este enorm, am spus de la început că nu vreau să investim în pierde­rile din Educaţie, ci să investim în adevărata educaţie. Am făcut un studiu energetic pe acele şcoli care aveau anul trecut cele mai mari facturi la utilităţi – mă refer la Liceul CFR, la Grădiniţa Cei şapte Pitici, la Şcoala 11, unde factura lunară era de 900 milioane lei vechi la încălzire – şi am ales să investim în acestea. Din acest studiu a reieşit, de exemplu, că la Liceul CFR pierderile sunt de 87 la sută, absolut enorm. Deci s-ar face economie prin aducerea la zi, în sensul în care vom folosi materiale moderne, tâmplărie ­mo­dernă, panouri fotovoltaice şi aşa mai departe; economiile pot fi mari, iar în fiecare şcoală se poate face acest lucru”, a spus primarul la sfârşitul şedinţei extraordinare a Consiliului Local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here