ciocan-judecatorie-614x500Unul dintre cei patru judecători de la Tribunalul Bucureşti reţinuţi de DNA pentru luare de mită a fost, la începutul carierei, magistrat la Tribunalul Buzău.
Judecătoarea Elena Rovenţa, a lucrat pînă în 1996 ca judecător financiar al Colegiului Jurisdicţional al Camerei de Conturi Buzău după care a fost transferată la Secţia Civilă a Tribunalului Buzău printr-un decret semnat de fostul preşedinte al României, Ion Iliescu.
Elena Rovenţa a fost promovată ulterior la Tribunalul Bucureşti, la secţia VII a Civilă.
Magistratul Elena Rovenţa este legat de un scandal de proporţii de la începutul anilor 90 referitor la un teren de câteva mii de hectare , la ieşirea din municipiul Buzău către Spătaru. Soţul judecătoarei Elena Rovenţa, Mihai Rovenţa, decedat între timp, a fost acţionar la o firmă cu capital majoritar italian, specializată în prelucrarea lemnului  – Natural-Est, cu 5% dintre acţiuni corespunzătoare unei suprafeţe de pămînt de 5.000 de metri pătraţi aflată de ieşirea din Buzău către Spătaru, împreună cu alţi trei deţinători de acţiuni. Restul de 80% era deţinut de italian. Afacerea a fost închisă între timp, însă  judecătoarea nu este străină de anumite ilegalităţi comise în legătură cu terenurile în cauză.
Ieri, au ieşit la iveală alte ilegalităţi comise de magistrată şi alţi colegi de la Tribunalul Bucureşti.
Protrivit presei centrale, Elena Rovenţa este acuzată că a pretins şi primit bani sau bunuri în scopul de a îndeplini/a nu îndeplini sau a întârzia un act privitor la îndatoririle de serviciu în legătură cu contestaţiile la tabelul preliminar al creanţelor; modalităţii de înscriere la masa credală cu privire la creanţele creditorilor chirografari; desemnării preferenţiale a unor administratori judiciari; atribuirii preferenţiale a unor dosare de insolvenţă; exercitării influenta pe lângă magistraţii judecători, de la diverse instante din Bucureşti sau din ţară, utilizând informaţii deţinute prin prisma atribuţiilor de judecător.
Alături de Elena Rovenţa mai sunt anchetaţi şi judecătorii Ion Stanciu, Elena Roventa, Ciprian Sorin Viziru si Mircea Moldovan.
Cei patru judecatori de la Tribunalul Bucuresti (TB) au cerut şi primit atât sume de bani – între 10.000 şi 15.000 de lei pe lună -, cât şi bunuri, de la carne şi făină la cherestea şi obiecte vestimentare, susţin procurorii anticorupţie, potrivit Mediafax. Banii şi bunurile erau cerute şi primite de la practicieni în insolvenţă, lichidatori sau administratori judiciar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here