filtru-politia-crima
Un brăilean a reușit să dea ceva bătăi de cap polițiștilor buzoieni după ce a alimentat la PECO fără să plătească, apoi când a fost reperat nu a oprit la semnalul oamenilor legii. Mai mult, individul nu avea permis de conducere și era băut.
Incidentul a fost semnalat pe 21 aprilie, polițiștii fiind sesizați la 112 de angajatul unei unităţi PECO cu privire la faptul că, un conducător auto a alimentat autoturismul cu care se deplasa cu carburat în valoare de 150 de lei, după care a plecat fără să plătească.
În baza sesizării, la faţa locului a fost direcţionată echipa de cercetare pentru clarificarea tuturor aspectelor cauzei, iar autovehiculul ce avea montate plăcuţe cu numere de înmatriculare „de Buzău” a fost dat în consemn tuturor patrulelor din dispozitivul de siguranţă publică şi poliţie rutieră.
Maşina a fost reperată pe raza municipiului Rm.Sărat, iar după ce mai multe echipaje de poliţie au participat la urmărire, întrucât conducătorul auto a refuzat să oprească la semnalul regulamentar al poliţiştilor, autovehiculul a fost blocat de echipaje de siguranţă publică şi poliţişti locali.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că autovehiculul era condus de un tânăr de 25 de ani din judeţul Brăila, iar autoturismul cu care se deplasa era înmatriculat tot în Brăila.
Pe parcursul investigaţiilor, s-a stabilit că brăileanul ar fi ajuns în Rm. Sărat în jurul orei 22.00, perioadă în care ar fi sustras plăcuţele cu numărul de înmatriculare de la autoturismul unui râmnicean, după care a alimentat şi nu a plătit contravaloarea combustibililor.
Brăileanul a fost condus la sediul la sediul Poliţiei pentru cercetări, iar în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că acesta nu figurează în evidenţa deţinătorilor de permise de conducere şi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice (aparatul etilotest a indicat o concentraţie alcoolică de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat).
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de “conducerea unui autovehicul fără permis de conducere”, “conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, “conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare” şi “furt calificat”, iar tânărul de 25 de ani a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here