Următoarea tranșă de vaccinul antigripal promisă pentru lanțurile de farmacii va întârzia, iar dozele nu vor ajunge la vânzare în această lună, așa cum s-a spus inițial. Cel mai probabil, vaccinul antigripal va putea fi cumpărat din farmacii abia în luna noiembrie.

Estimarea aparține președintelui Colegiului Farmaciștilor din Buzău, Răzvan Prisada, care a stat de vorbă cu marii producători din țară și care au explicat că mai întâi trebuie asigurate dozele pentru Programul Național de Vaccinare Antigripală Gratuită, derulat prin Direcției De Sănătate Publică, respectiv prin medicii de familie.

În același timp, a debutat vaccinarea gratuită pentru copii cu vârste cuprinse între 6 luni și 3 ani și 3 ani și 5 ani. Direcția de Sănătate Publică a primit pentru aceste categorii un număr de aproape 8000 de doze, iar medicii de familie au început imunizarea. Cum vaccinarea se face cu acordul părinților, mulți nu și-au manifestat disponibilitatea motiv pentru care, deocamdată, reprezentanții DSP nu sunt mulțumiți cum decurge imunizarea la copii, deși ei sunt considerați principalii vectori de răspândire a virusului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here