Gospodăria unei bătrâne din comuna buzoiană Colţi a fost vizitată azi-noapte de un urs, care a lăsat prăpăd în urmă. Sălbăticiunea a rupt gardul, apoi a luat o capră şi a mâncat-o, resturi fiind găsite la câţiva metri distanţă de grajd.

După o perioadă calmă în care atacurile urşilor în gospodării păreau că s-au încheiat, un nou incident pune pe jar autorităţile din Colţi.

O bătrână care locuieşte singură la marginea satului a anunţat că i-a fost mâncată una dintre cele două capre pe care le creştea. Ursul a distrus gardul gospodăriei dinspre pădure, a spart peretele grajdului şi a luat prada. Resturi din capra mâncată de urs au fost găsite La mai puţin de zece metri distanţă de grajd.

”Au reînceput problemele cu urşii, pentru că probabil nu mai găsesc mâncare în pădure. Urmează perioada când trebuie să se hrănească pentru hibernare”, spune primarul din Colţi, Pavel Petrişor Rădulescu.

Cealaltă capră a bătrânei a fost găsită teafără, în curte. Primăria îi va oferi despăgubire femeii şi a trimis oameni pentru refacerea gardului şi a grajdului distrus de urs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here