După liderii PNL, a venit rândul celor de la USR să critice proiecția bugetului Primăriei Buzău, spunând că primarul Constantin Toma nu ar avea o viziune corectă asupra problemelor cu care se confruntă buzoienii și că edilul-șef nu își respectă o parte din promisiunile din campania electorală.

„Aducem la cunoștință cetățenilor că proiectul de buget al primăriei Buzău nu este în măsură să rezolve probleme reale ale orașului nostru și nu respectă promisiunile electorale ale PSD. Iată câteva exemple:

1. În buget nu sunt prevăzute fonduri pentru modernizarea pieței centrale. Buzoienii se văd nevoiți, încă un an, să meargă la cumpărături într-o piață insalubră, în care e frig iarna și foarte cald vara.

2. În buget nu sunt prevăzute fonduri pentru Sala Sporturilor Iazul Morilor. În campania electorală primarul în funcție s-a lăudat că a obținut finanțarea pentru o nouă Sala a Sporturilor în Buzău. Dacă a obținut finanțarea, de ce nu apare nimic în buget?

3. În buget nu sunt alocate fonduri pentru asfaltarea bulevardului Marghiloman. Da, știm, acest bulevard a fost asfaltat de curând, dar au apărut gropi. Dacă primăria nu poate ține pasul cu ritmul de degradare al străzilor, atunci dezvoltarea infrastructurii din Buzău, propusă de PSD, este nesustenabilă. Cetățenii se bucură de asfalt bun 2-3 ani, apoi circulă prin gropi încă 20 de ani până când strada lor va fi iarăși asfaltată. Ce garanție a oferit Urbis în momentul asfaltarii bulevardului Marghiloman?

Datorită condițiilor climatice din România orice asfalt rezistă maxim 5-7 ani. Îl îndemnăm pe primarul Constantin Toma la un moment de sinceritate în fața buzoienilor. Este foarte bine că acum va asfalta strada Transilvaniei, dar peste 5-7 ani, primăria va avea fonduri să pună un nou covor asfaltic acolo? Dacă nu, atunci înseamnă că am pierdut mulți ani ignorând capitolul dezvoltare economică, singurul care ar fi putut aduce fonduri pentru o infrastructură rutieră sustenabilă în municipiul Buzău.” , se precizează în comunicatul transmis de Biroul de Presă al USR Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here