Vadar interlop

Interlopul Vadar, reținut de polițiști pentru o serie de infracțiuni după ce s-a descoperit că a furat în Anglia, și-a cumpărat mașini cu care a provocat accidente pe teritoriul țării pentru a lua banii din asigurări, NU a fost arestat. Procurorii au renunțat să ceară instanței arestarea preventivă a interlopului, astfel că individul a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile. Celelalte persoane implicate în înscenarea unor accidente cu scopul de a lua banii din asigurări, între care se află și soția lui Vadar. au fost lăsate în libertatea, împotriva lor nefiind luată nici o măsură preventivă.
Interlopul de 37 de ani a fost reţinut marți, după ce, timp de câţiva ani, a comis mai multe furturi în Marea Britanie, iar cu banii obţinuţi şi-a cumpărat maşini pe care le-a adus în ţară, unde a provocat accidente rutiere, însuşindu-şi ulterior banii din asigurări.Potrivit anchetatorilor, pe teritoriul României, în perioada 2012 – 2014, bărbatul, personal sau prin interpuşi, a provocat mai multe accidente în urma cărora şi-a însuşit peste 36.000 de lei din asigurări.

Conform anchetatorilor, bărbatul ar fi comis cel puţin opt accidente rutiere, patru dintre ele fiind probate până în prezent. Potrivit sursei citate, din gruparea infracţională făceau parte bărbatul de 37 de ani, soţia sa, în vârstă de 30 de ani, precum şi alţi trei bărbaţi, toţi din Buzău. Practic, fie buzoianul, fie un apropiat de-al său, se urca la volan şi provoca accidente, acroşând în mod intenţionat autoturisme aflate în trafic. O parte din accidente au fost înregistrate între ei, fiind prctic înscenări, altele s-au produs pe stradă, cu alți participanți la trafic, străini de aceste afaceri ilegale.

„În urma probatoriului administrat, în cauză s-a stabilit că în perioada 2012 – 2013, un buzoian în vârstă de 37 de ani a efectuat activităţi infracţionale multiple pe teritoriul Marii Britanii de pe urma cărora a dobândit trei autoturisme de diferite mărci, cărora le-a ascuns adevărata natură şi provenienţă, totodată disimulând şi ascunzând originea ilicită a sumelor de bani cu care le-a achiziţionat. S-a stabilit că în perioada 2012 – 2014 autoturismele au fost implicate în evenimente rutiere provocate intenţionat pe teritoriul României, iar în urma unor împuterniciri false întocmite pe numele unei buzoience de 30 de ani şi a unui bărbat de 59 de ani, proprietarul autovehiculelor a obţinut despăgubiri ilegale în sumă totală de 36.310 lei de la firme de asigurări”, se arată într un comunicat remis, miercuri, de IPJ Buzău.

Buzoianul este acuzat de spălare de bani, complicitate la înşelăciune, instigare la înşelăciune şi tentativă la înşelăciune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here