spital buzauDiferentele de temperatura din ultimele zile au provocat o imbolnavire in masa a buzoienilor. Saptamana precenta, medicii au constatat o crestere semnificativa a numarului de afectiuni de sezon, spitalele din judet fiind deja aglomerate cu pacienti diagnosticati cu infectii acute ale cailor respiratorii superioare si cu pneumonie.
Ultimele centralizari ale Directiei de Sanatate Publica arata ca in ultima saptamana 1330 de buzoieni au ajuns la medic si au fost diagnosticati cu viroze respiratorii, aproape 40 fiind internati din cauza faptului ca aveau forme mai grave de boala.
De pneumonie au suferit in ultimele zile 555 de persoane iar circa 110 au ajuns la spital. Ca in fiecare saptamana de monitorizare a bolilor de sezon, si de aceasta data s-a constatat ca cei mai predispusi imbolnavirilor sunt copiii cu varsta pana in 14 ani, acestia fiind pacientii cu care medicii din spitale s-a obisnuit deja.
Din fericire, in ultima saptamana nu s-a mai inregistrat nici un caz de gripa, pana acum in judetul Buzau fiind confirmate trei astfel de imbolnaviri.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here