Sercaianu
Fostul primar al comunei Cernătești, Valerică Șercăianu, a fost eliberat.
Asta după ce instanţa a admis propunerea de liberare condiţionată a fostului ales local, condamnat la 3 ani de închisoare după accidentul provocat la Potoceni, soldat cu moartea unei copile și rănirea alteia. Şercăianu a executat doar 1 an şi 2 luni din condamnarea de 3 ani de închisoare, dar judecătorii au considerat că fostul primar poate fi eliberat, unul dintre argumente fiind şi participarea deţinutului la un program cultural denumit “Biblioteca vie”. În perioada detenţiei, în vara anului trecut,Valerică Şercăianu a participat alături de alţi trei condamnaţi de la Penitenciarul Focşani, într-un spaţiu public, la programul mai-sus menţionat, ce are drept scop relaţionarea dintre cei închişi şi societate.
”Admite propunerea Comisiei pentru punerea în libertate condiţionată din cadrul Penitenciarului Focşani. În temeiul art. 59 C.pen., art. 60 C.pen. din Codul penal din 1969 cu aplicarea art. art. 5 din noul Cod Penal, dispune liberarea condiţionată a condamnatului SERCAIANU VALERICA din pedeapsa de 3 ani închisoare, aplicata prin s.p. nr. 697/2014, pronunţata de Judecătoria Buzău. Atrage atenţia condamnatului asupra posibilităţii revocării liberării condiţionate în situaţia în care săvîrşeşte o altă infracţiune înăuntrul restului neexecutat”, se arată în decizia Judecătoriei Focşani.

Valerică Şercăianu a fost condamnat pentru ucidere din culpă. ÎN mai, 2013, el a provocat un groaznic accident de cicrulație la Potoceni, soldat cu moartea unei adolescente de 15 ani şi rănirea gravă a unei alte fete. Șercăianu, care era primar la Cermătești, era băut, avea permisul suspendat și conducea cu viteză în localitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here