După ce magistraţii au decis că Valerică Şercăianu, primarul de la Cernăteşti, va sta 29 de zile în spatele gratiilor, acesta a fost suspendat din funcţie. Ordinul de suspendare a fost emis de către Prefectura Buzău, iar locul primarului va fi ţinut de actualul viceprimar, Petrache Mânzea. Dacă judecătorii vor hotărî că Valerică Şercăianu este vinovat şi îi vor da o sentinţă devinitivă, cetăţenii vor fi chemaţi la vot să îşi aleagă un alt primar.

Magistraţii Judecătoriei Buzău au admis recursul procurorilor prin care primarul Valerică Șercaianu va sta după gratii 29 de zile. Prin urmare, potrivit legii, Prefectura Buzău a dispus demiterea acestuia din funcţia de primar al comunei Cernăteşti.

În locul lui Valerică Şercaianu, primaria va fi condusă de  Petrache Mânzea, actualul viceprimar al localităţii. În ceea ce priveşte alegerea unui nou viceprimar se pare că aleşii locali din comuna buzoiana Cernatești aşteaptă decizia finală a instanţei. Daca instanţa îl va găsi vinovat pe primarul Valerică Șercăianu pentru accidentul mortal produs în localitatea Potoceni unde o tânără şi-a pierdut viaţa, cetăţenii din comuna Cernatești vor fi chemați la alegeri.

Procurorii care au anchetat cazul au adus la probatoriu o expertiză din care a reieşit faptul că primarul mergea cu o viteză de 91 de km la oră,  iar ca urmare a testării cu aparatul Drager, el avea o alcoolemie de 0,38 mg alcool/litru alcool pur în aerul expirat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here