unnamedLa doar câteva zile după ce a fost desemnat de Vasile Blaga să conducă organizaţia PDL Buzău, Veleriu Alecu a anunţat că renunţă la sarcina primită. Fostul deputat PDL şi-a justificat gestul prin temerea că PDL Buzău nu va reuşi să atingă pragul impus de la centru, cel de 20 de procente.

„Am renunţat la şefia PDL Buzău. Este vorba despre câteva elemente obiective legate de timpul foarte scurt până la europarlamentare. Alt element, angajamentul preşedintelui partidului de a obţine 20 la sută. Mai multe elemente care ţin strict de organizarea unei campanii electorale şi în timpul ăsta scurt e greu să le pui la punct. De asemeni există o decizie a BPN-ului potrivit căreia ultimele 10 organizaţii la europarlamentare vor trebui să dea explicaţii la nivelul conducerii partidului. Eu sunt consţtient că e foarte greu să mă apropii de ceea ce îşi propune partidul. După mine, un scor realist la Buzău al PDL-ului este în jur de 13 – 14 la sută. Analizând după situaţia din judeţ, atât cât mă pricep eu, acesta este un scor realist. Plus că era bine să continue ei, să îşi asume ei până la capăt, pentru că e efortul lor pânp la data aceasta, e bine să continue, deja ei iniţiaseră organizarea structurilor din teritoriu şi în felul acesta să reuşească să obţină un scor bun. Din ce am vorbit şi cu primarii în teritoriu ei şi-au exprimat temerea aceasta că nu vor reuşi să gestioneze foarte bine europarlamentarele, dată fiind lipsa lor de resurse pentru campanie. Decizia mea am transmis-o domnului senator Chiru, dânsul a propus BPN-ului să se continue în formula deja existentă la Buzău, urmând ca după europarlamentare să se facă evaluarea organizaţiei”, a  declarat Valeriu Alecu.

BPN a decis să-l numească interimar pe consilierul judeţean Raul Florescu şi să păstreze actuala structură de conducere a organizaţiei judeţene Buzău a PDL. Fost deputat PDL Valeriu Alecu s-a retras de pe scena politică după eşecul de la ultimele alegeri parlamentare, din decembrie 2012. Anul trecut, au existat zvonuri potrivit cărora Valeriu Alecu ar fi intenţionat să plece la PMP, numele lui fiind prezent chiar pe listele de înfiinţare ale PMP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here