coman zgoneaPotrivit Madiafax, Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a precizat că joi, la ora 19.15, forul legislativ a fost sesizat oficial de către ministrului Justiţiei cu cererea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Gheorghe Coman pentru acuzele formulate de către procurorul de caz.

Zgonea a arătat că dosarul a fost trimis către Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, în urma întrunirii Biroului Permanent şi a deciziei acestuia. El a menţionat că această comisie va lucra de vineri şi are termen trei zile pentru a întocmi raportul.

Valeriu Zgonea a precizat că în 23 decembrie va fi convocată o nouă şedinţă a Biroului Permanent, care să stabilească o reuniune în plenul Camerei Deputaţilor pentru ziua de 27 decembrie, la ora 12.00.

„Atribuţiile noastre constituţionale sunt următoarele: Biroul Permanent convoacă Comisia juridică, pentru mâine (vineri – n.r.) la ora 10.00, pentru a lua act de dosarul trimis de Parchetul de pe lângă ÎCCJ, termenul de prezentare a raportului este până luni, are trei zile, în aceste trei zile trebuie îndeplinite condiţiile constituţionale, adică domnul deputat Coman şi avocatul pe care îl are sunt obligaţi să studieze dosarul, să-şi prezinte argumentele în faţa Comisiei juridice, votul se face secret, urmând ca raportul să fie prezentat Biroului Permanent. Am convocat un Birou Permanent al Camerei Deputaţilor pe 23 decembrie, luni, ora 11.00, urmând ca acest Birou Permanent (…) să convocăm plenul Camerei Deputaţilor, pe 27 decembrie, la ora 12.00”, a spus el.

„Eu am speranţa că domnul deputat Coman (…) va avea decenţa şi, dacă vreţi, onorabilitatatea să-şi dea demisia din Parlamentul României, ca să nu punem Parlamentul României într-o situaţie delicată. În rest, justiţia îşi face datoria, toţi suntem egali în faţa justiţiei”, a menţionat el.

Răspunzând unei întrebări, Zgonea a negat că în cazul deputatului Coman ar fi fost vorba de un flagrant. „Flagrantul odată reuşit sunt alte proceduri constituţionale pe care eu trebuie să le îndeplinesc, ministrul Justiţiei mă informa de îndată şi eu încuviinţam reţinerea parlamentarului. Pot să vă spun că nu este flagrant, în rest nu am voie să spun informaţii din dosar”, a precizat Valeriu Zgonea la întrebările ziariştilor.

Zgonea a mai spus că „este o ruşine ce s-a întâmplat şi este o ruşine că un astfel de cetăţean a ajuns în Parlamentul României”.

Gheorghe Coman a fost votat deputat pe listele PPDD, iar în martie s-a mutat la PC. El a fost ales preşedinte PC Buzău săptămână trecută.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here