Ion TeleaInstanta de judecata a hotarat, la inceputul acestei luni, condamnarea tanarului Ionut Telea la 5 ani de inchisoare cu executare si la plata de despagubiri morale si materiale de aproape 17 miliarde de lei vechi. Astfel soferul care a accidentat mortal pe trecerea de pietoni in data de 17 noiembrie pe buzoianca Georgeta Ichim de 39 de ani si pe fiica acesteia, Crina in varsta de 6 ani va ramane inchis pentru o perioada de 57 de luni din momentul pronuntarii deciziei.

“Instanta condamnă inculpatul ŢELEA ION TEODOR la o pedeapsă de 5 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă, în data de 17.11.2010. În baza art. 71 Cod penal interzice inculpatului drepturile prevăzute de art. 64 alin. 1 lit. a, teza a 2 a, lit. b Cod penal începând cu data rămânerii definitive a hotărârii şi până la terminarea executării pedepsei. În baza art. 88 Cod penal deduce din pedeapsa aplicată reţinerea şi arestarea preventivă, începând cu 17.11.2010 la zi. În baza art. 350 Cod proc. penală menţine starea de arest a inculpatului.”

De asemenea instanta de judecata a decis ca tanarul care se face vinovat de moartea celor doua persoane trebuie sa plateasca despagubiri morale si materiale familiei victimelor in cuantum total de 1 680 000 lei.

“În baza art. 14, art. 346 Cod proc. penală cu aplicarea art. 998 Cod civil obligă inculpatul, alături de asigurător S.C ALLIANZ – ŢIRIAC ASIGURĂRI S.A Bucureşti, la 30.000 lei despăgubiri civile materiale către partea civilă Ichim Marius , 1.000.000 lei despăgubiri civile morale către partea civilă Ichim Marius, 650.000 lei despăgubiri civile morale către partea civilă Ichim Ionuţ Sebastian.”

Decizia Judecatoriei Buzau poate fi atacata cu recurs in termen de 10 zile de la pronuntare.

Tanrul Ionut Telea a accidentat in dimineata zilei de 17 noiembrie 2010 pe Georgeta Ichim sip e fica acesteia, Crina in varsta de doar 6 ani in timp ce acestea traversau strada pe o trecere de pietoni din dreptul cartierului Orizont. In urma accidentului femeia si-a pierdut viata la putin timp dupa impact iar fiica ei a murit, in dupa amiaza aceleasi zile in timp ce era transportata la Bucuresti.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here