Vremea rea se menţine şi miercuri, în condiţiile în care a fost emisă o avertizare meteo de intensificare a vântului până până pe 18 ianuarie, ora 20:00, iar CODUL GALBEN de viscol a fost prelungit până miercuri la ora 10:00. În plus, autorităţile au luat decizia închiderii autostrăzii A2, începând cu ora 19:00, circulaţia fiind restricţionată şi pe alte 10 drumuri judeţe. Ministrul de Interne, Carmen Dan, a afirmat la Realitatea TV că problema principală este vântul puternic care viscoleşte zăpada şi reduce vizibilitatea şoferilor. Ulterior şi autostrada A3 a fost închisă.

Administraţia Naţională de Meteorologie a decis prelungirea codului galben de viscol până miercuri, la ora 10:00. Astfel, în judeţe Caraş-Severin, Călăraşi şi Constanţa, rafalele de vânt vor atinge 55-65 km/h și izolat 70 km/h, temporar viscolind și spulberând zăpada.

Va ninge în sudul Olteniei şi în sud-vestul Munteniei

De asemenea, în sudul Olteniei și în sud-vestul Munteniei va ninge și se va depune strat nou de zăpadă.

În plus, a fost emisă o informare meteorologică valabilă până miercuri, 18 ianuarie, ora 20:00 de intensificări ale vântului şi zăpadă spulberată. Astfel, în judeţelele Buzău, Brăila, Ialomiţa, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Olt, Tulcea şi în sudul județelor Vrancea, Prahova și Dâmbovița,vântul va avea intensificări cu viteze de 40-50 km/h și temporar 55-60 km/h, spulberând zăpada depusă anterior.

– See more at: https://www.realitatea.net/veste-proasta-de-la-meteorologi-vremea-rea-se-mentine-si-miercuri-lista-drumurilor-inchise_2023276.html#sthash.KA0pS6cS.dpuf

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here