ÎPS CiprianIPS Ciprian, arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, îşi argumentează măsura drastică a eliminării a trei focşăneni din Biserica Ortodoxă Română spunând că cei vizaţi de excomunicare, ar fi ”uneltit” pentru a transfera biserica parohiei lor sub influenţa unei grupări paralele, condusă de episcopul Gherasim Bratu, care este catalogată drept sectă de către BOR. ”Aveau de gând să înstrăineze biserica către o grupare paralelă, necanonică, o asociaţie existentă în Bucureşti, avându-l în frunte pe un aşa zis episcop Gherasim. Este cel care a şi intervenit la televiziune, chipurile pentru a le lua apărarea. În biserică, totul se face cu ascultare. Credinciosul trebuie să ştie care este locul lui, să fie un om cuminte, evlavios, ascultător ierarhului şi preotului. Deci, creştinul care nu mai respectă pe ierarh, acela prezintă multe semne de întrebare cu privire la înţelegerea corectă a trăirii credinţei creştine”, a declarat IPS Ciprian.
IPS Ciprian a mai spus că sancţionarea enoriaşilor răzvrătiţi din Focşani a venit după ce Arhiepiscopia a făcut cercetări mai atente legate de influenţa negativă pe care o are ”biserica paralele”, catalogată de BOR drept sectă.
”Patriarhia a făcut cercetări paralele în legătură cu aceste organizaţii necanonice care nu aveau nici aviz de funcţionare din partea Secretariatului de Stat pentru Culte şi care ţin legătura cu diferiţi schismatici din Italia şi Ucraina. În aceste organizaţii intră de multe ori preoţii care au fost caterisiţi. Acum, Sfântul Sinod se va pronunţa cu privire la pericolul pe care îl prezintă pentru unitatea bisericii atât unii dintre preoţi care nu îşi înţeleg după aceea rostul de mirean în biserică, cât şi persoane care se pretind credincioase dar care subminează unitatea bisericii din interior”, a mai declarat IPS Ciprian, arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here