Prefectul Carmen Ichim a izbucnit în plâns la finalul Comisiei Județene de Fond Funciar cînd a aflat că este chemată în judecată în calitate de președinte al Comisiei Județene de Fond Funciar pentru nepunerea în posesie și neemiterea unui titlu de proprietate pentru o suprafață 5,44 hectare de teren în Comuna Beceni.

O fostă judecătoare din Beceni a obținut în anul 1991 o hotărîre judecătorească prin care i se reconstituie dreptul de proprietate pe un teren de 5,44 hectare. În ciuda faptului că a existat o hotărîre judecătorească, proprietara terenului ar fi fost pusă în posesie abia în anul 2011 și doar cu o suprafață de 5,32 hectare pentru care abia în ședința Comisiei Județene de Fond Funciar de astăzi i-a fost emis titlul de proprietate.

Pentru că autoritățile au refuzat să pună în aplicare hotărîrea judecătorească din anul 1991, Elena Cîrcei a chemat în judecată Comisia Județeană de Fond Funciar și pe președintele acesteia, respectiv prefectul Carmen Ichim și solicită despăgubiri de 70.000 de euro dar și penalități care urmează a fi stabilite în instanță pentru fiecare zi de întîrziere din luna decembrie a anului 1991 și pînă la momentul la care va fi pusă în posesie.

Cum cuantumul penalităților de întîrziere se ridică la o valoare între 100și 1000 de lei pe zi, instanța urmînd să decidă suma exactă, statul ar putea fi pus să plătească chiar și peste 2 milioane de euro doar pentru partea de penalități fără a mai lua în calcul cei 70.000 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here