În cursul lunii noiembrie, Direcțiile județene sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor precum și a municipiului București au desfășurat 8.884 de controale în unitățile din industria agroalimentară care desfășoară activități în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii, a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare, a băuturilor alcoolice, dar și a celor de depozitare a produselor alimentare, a semințelor, legumelor și fructelor.

Controalele au vizat aspecte privind calitatea spațiilor de depozitare a produselor alimentare, manipularea, prelucrarea și depozitarea acestora, controlul dăunătorilor, documentele prevăzute de legislație și a informațiilor privind sistemul HACCP, condițiile de igienă și de funcționare a unităților.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost acordate 103 amenzi contravenționale și 115 avertismente în valoare totală de 148.000 lei.

La Buzău, neconformitățile constatate și sancționate au fost depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, lipsa echipamentului pentru personal, pentru care inspectorii au aplicat sanctiuni in valoare de 2.400 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here