prezidiu-cjPreşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Cristi Bîgiu a primit, aseară, mandat de arestare reventvă pentru 30 de zile, fiind acuzat de luare de mită. Până când acesta îşi valămuri problemel pe care le are cu justitia, Consiliul Judetean va trebui sa îşi desfăşoare activitatea aşa cum este normal şi conform prevederilor legale, șefia Consiliului Județean este preluată de unul dintre vicepreședinți până la organizarea de alegeri anticipate.Prerogativele lui Cristi Bigiu vor fi preluate de vicepreședintele liberal Cristinel Romanescu, singurul care are drept de semnătură în lipsa titularului.
Celălalt vicepreședinte, social-democratul Emanoil Petre Neagu, are dreptul de a semna delegațiile și ordinele de deplasare ale anjajaților instituției.
Totodată, noua postură în care se va afla Cristi Romanescu îl face şi intangibil politic prin dreptul de semnătură conferit de președintele Consiliului Județean la delegarea competențelor şi astfel Romanescu nu poate fi schimbat de către majoritatea PSD din CJ din functia pe care o detine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here