Fosta administrație locală Buzău  s-a pretat la căpușarea bugetului local chiar și prin umflarea exegerată a notelor  de plată a telefoanelor mobile, achitate, în unele cazuri,  fără documente justificative. ”UATM Buzău a efectuat cheltuieli pentru convorbiri telefonice mobile  și internet mobil în valoare de 18.055 lei fără a se putea justifica cu documente că acestea sunt efectuate în interiorul obiectivelor instituției. Valoarea terminalelor de telefonie mobilă contractate și preluate de la furnizorul de servicii, care nu au fost justificate de entitate pe bază de documente este de 40.952 lei, contravaloarea în lei a sumei de 9.213 euro”, potrivit ancheteonline.ro.

În documentul citat se precizează că ” dintr-un  număr de 74 de abonamente de telefonie mobilă și internt mobil, un număr de 48 de abonamente sunt utilizate pentru salariații instituției sau ai unor instituții în subordine, iar pentru un număr de 26 de abonamente de telefonie și internet mobil, entitatea nu poate preciza cine sunt persoanele beneficiare ale unor serviciilor plătite din banii primăriei”.

Potrivit controlului efectuat ”actul adițional la contractul inițial prin care au fost suplimentate serviciile de telefonie sau de internet, a fost semnat numai de directorul executiv, Gegea Ion, iar alte acte adiționale au fost semnate doar de viceprimarul Bârlă Fănica, fără viza de control financiar preventiv”.

Prejudiciul adus bugetului local, în acest caz, este de 64.456 lei, din care : 40.952 lei-valoarea terminalelor de telefonie mobilă, 11.691 lei-cheltuieli cu servicii de telefonie mobilă, 6.364 lei –costul convorbirilor telefonice, peste valoarea abonamentelor, 4.449 lei, dobânzi calculate până la data de 30.6.2016.

Potrivit unor surse din cadrul Primăriei Buzău susţin că mare parte dintre telefoanele şi abonamentele contractate ar fi fost comandate şi folosite de catre directorul Direcţiei de Poliţie Locală Ştefan Tănăsescu, iar cel care semna pentru acestea era directorul Direcţiei Economice Ion Gegea. Telefoanele, tabletele şi laptopurile achiziţionate ar fi fost folosite de apropiaţii lui Tănăsescu, alţii decât cei din Poliţia Locală şi Primăria Buzău.

1 COMENTARIU

 1. De ce nu spune adevărul?
  In primărie e un abonament de telefonie in grup închis folosit de salariați intre ei.
  Daca cei cu funcții de conducere aveau acces la mai multe servicii e anormal?
  Puneți in valoare un primar eșuat.
  El in sarcinile de serviciu aduce bani de acasă?
  Ar trebui sa-i puna pe salariați sa plătească si apa după ce se duc la WC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here