In data de 15 Februarie 2018, a fost adoptata modificarea Hotararii Consiliului Local 326/2017, privind masuri edilitar gospodaresti, administrarea fondului locativ public si privat si alte masuri pentru asigurarea ordinii si curateniei in municipiul Buzau, dupa cum urmeaza:

Art.1.- Se modifică Art. 5, alin. (1), lit. t) din Regulamentul la Hotărârea nr. 326/2017 a Consiliului Local al Municipiului Buzău care va avea următorul cuprins:
“Art.5, alin. (1), lit. t) – staţionarea voluntară a vehiculelor (cu excepţia autoturismelor) cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 t pentru transportul de marfă şi a vehiculelor care au mai mult de nouă locuri pe scaune pentru transportul de persoane în “zona roşie”.

– “Zona roşie” este prezentată în Anexa nr. 1 care face parte integrantă din prezentul Regulament. Staţionarea autovehiculelor menţionate mai sus este permisă în “zona galbenă”.

– “Zona galbenă” este prezentată în Anexa nr. 2 care face parte integrantă din prezentul Regulament. Este permisă staţionarea în „zona verde”.

– „Zona verde” este reprezentată de toate celelalte zone ale municipiului Buzău, în care este permisă staţionarea.

Art. 2. Se completeaza Art. 5 alin. (1) din Regulamentul la Hotărârea nr. 326/2017 cu urmatoarele:

– lit. (f1) Se interzice obstructionarea actiunii de capturare a cainilor fara stapan, precum si abandonarea acestora dupa adoptie pe domeniul public sau privat al municipiului;

– lit. (y) Se interzice gararea si parcarea cu spatele a autoturismelor sau a autoutilitarelor in parcarile de resedinta din imediata vecinatate a ferestrelor locuintelor, precum si a activitatilor de reparatii si intretinere auto in parcari;

– lit. (t1) Se interzice circulatia vehiculelor de orice fel in parcurile din municipiu, cu exceptia zonelor special reglementate;

– lit. (w1) Se interzice oprirea si/sau stationarea autovehiculelor in perioadele de restrictie a circulatiei pe bulevardul Nicolae Balcescu sau alte artere de circulatie pentru care autoritatea publica locala a interzis accesul, oprirea sau stationarea;

– lit. (j1) Instalarea sau murdarirea mijloacelor de semnalizare, modificare pozitiei acestora, fara autorizatie eliberata de autoritatile competente, de natura sa induca in eroare participantii la trafic.

Art. 3 Pentru nerespectarea prevederilor art. 5 alin. (1), lit. (f1), (y), (t1), (w1) si (j1), care modifica si completeaza HCL 326/2017, fapta savarsita, se sanctioneaza cu avertisment sau amendă contravenţională cuprinsă între 1.000 – 1.500 lei pentru persoane fizice şi 1.500 – 2.500 lei pentru persoane juridice.

Art. 4 După cap. VIII, Art. 18 se introduce Art. 19 în Regulamentul la Hotărârea nr. 326/2017 a Consiliului Local al Municipiului Buzău care va avea următorul conţinut: “Contravenientul poate achita pe loc sau în termen de cel mult 48 de ore de la data înmânării procesului-verbal ori, după caz, de la data comunicării acestuia, jumătate din minimul amenzii prevăzute în actul normativ.

Art. 5 Primarul Municipiului Buzău, prin intermediul Direcţiei Poliţiei Locale Buzău şi al Serviciului Gospodărie Urbană şi Protecţia Mediului, va aduce la îndeplinire prevederile prezentei hotărâri.

Anexa 1 si 2, reprezentand locatiile de parcare publica incluse in zona rosie si galbena, din modificarea Regulamentului privind masuri edilitar gospodaresti, administrarea fondului locative public si privat si alte masuri pentru asigurarea ordinii si curateniei in municipiul Buzau.

Anexa nr. 1

Tabel cu locaţiile de parcare publică incluse în zona roşie

1.Bd. Nicola Bălcescu – zona hotel Coroana
2.Zona centru – bloc C 1
3.Strada Sava Gotul, zona Primăriei municipiului Buzău
4.Strada Sava Gotul – zona Bank Post
5.Strada Unirii – zona Băncii Naţionale
6.Strada Unirii – zona parc Sfinţii Îngeri
7.Strada Ostrovului
8.Strada Independenţei – tronson Tunel – Ostrovului
9.Strada Clemenţei
10.Strada Independenţei, zona Pieţei Stan Săraru
11.Strada Lt. Godeanu, zona Pieţei Stan Săraru
12.Strada Piaţa Teatrului

13. Tronsonul cuprins între b-dul Stadionului şi complexul comercial (inclusiv imobilul cu nr. 49 dim Bd. N.Bălcescu, în perioada 01 aprilie-31 octombrie, în intervalul de timp cuprins între ora 12 a zilelor de sâmbătă şi ora 4 a zilelor de luni)

14.Strada Tudor Vladimirescu (tronsonul până la Parcul Haşdeu)
Bd. Unirii
15.Strada Ostrovului
16.Strada Democraţiei ( zona BCR)
17.Porţiune Bd. Nicolae Bălcescu
18.Strada Transilvaniei ( BCR)
19.Strada Tunel
20.Strada Ion Băieşu
21.Strada Clemenţei
22.Strada Bistriţei (tronsonul Ion Băieşu – Parc Haşdeu)
23.Strada Napoca
24.Strada Cuza vodă
25.Strada Piaţa Teatrului
26.Strada Griviţei
27.Strada Olteţului
28.Strada Ana Ipătescu
29.Strada Sava Gotul
30.Strada Bistriţei – zona Primăriei
31.Bd. Industriilor, zona târgului Drăgaica
32.Bd. Unirii

Anexa nr. 2

Tabel cu locaţiile de parcare publică incluse în zona galbenă

1.Strada Panduri, limitrof Bloc Camelia
2.Bd. Nicolae Titulescu
3.Bd. Stadionului (porţiune)
4.Bd. Mareşal averescu
5.Bd. 1 Decembrie 1918
6.Bd. Republicii
7.Bd. Gării
8.Strada Colonel I. Buzoianu
9.Strada Bistriţei( tronson cuprins între str. Victoriei şi str. Crizantemelor)
10.Strada Tudor Vladimirescu (tronson între str. Crizantemelor şi str. Victoriei)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here