bogdan gigina
Moartea polițistului Bogdan Gigină în timp ce se afla în coloana oficială a ministrului Gabriel Oprea de la Interne a stârnit ample controverse. Mii de români îi cer demisia ministrului, voci care îl vor demis pe Oprea fiind lansate și de la Buzău.
Prezenți sâmbătă la Buzău, liderii PNL, Alina Gorghiu, Vasile Blaga și Cătălin Predoiu au declarat că este inadmisibilă lipsa de reacție a ministrului de Interne, tăcerea acestuia, iar oportună în fața unei asemenea tragedii este demisia ori demiterea acestuia de către premierul Victor Ponta. Mai mult, duminică seară, mii de români au ieșit în stradă și au scandat lozinci anti-Oprea și anti-Ponta, oamenii de rând cerând ca vicepremierul să plece pentru drama produsă săptămâna trecută.
În scimb, sindicaliștii din Poliție îi iau apărarea lui Oprea.
Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) susţine că toţi miniştrii de interne şi alţi miniştri au beneficiat de protecţie, subliniind că responsabilitatea juridică pentru moartea lui Bogdan Gigină ”nu poate fi aruncată asupra ministrului pentru a atinge interesul de moment al unora”.
‘Dacă pe noi nu ne întreabă nimeni cine merită sau nu să fie ministru de interne, asta nu înseamnă că noi nu avem ceva de spus. Ori în mandatul ministrului Oprea, orice angajat al MAI, poate să confirme că am avut foarte multe rezultate pozitive. Am primit drepturile legale pe care ani de zile nimeni nu le mai acorda, am beneficiat cea mai bună logistică din ultimii 15 ani, iar pentru salarii şi pensii am văzut că, împreună cu sindicatele, se poate lupta cineva şi pentru noi, cu rezultate reale. Cum pot unii să creadă că ministrul Oprea poate fi vinovat de moartea colegului nostru, când este singurul ministru care a făcut ceva pentru cei care sunt răniţi sau şi-au pierdut viaţa în misiune. Datorită lui, familiile celor care au avut de suferit accidente, sau care şi-au sacrificat viaţa, au simţit că statul este alături şi îi ajută”, se afirmă într-un comunicat al SNPPC.
Poziţia SNPPC este susţinută şi de Federaţia Poliţiştilor ”Sed Lex”, Federaţia Sindicatelor Democratice a Poliţiştilor din România ”Al.Ioan Cuza” şi Federaţia Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual.

”Ştim ce înseamnă coloană oficială, ştim ce înseamnă protecţia unui demnitar, ştim ce înseamnă riscurile meseriei de poliţist, aşa că nu putem să ne lăsăm minţiţi de această diversiune. Sunt cei care acuză pe site-uri cu adevărat interesaţi de soarta poliţiştilor? Tuturor acestora le transmitem să nu transforme tragedia familiei Gigină în răfuială politică. După atâtea zile de emoţie, e nevoie de raţiune. Suntem solidari cu ministrul Oprea şi îl susţinem pentru că îl cunoaştem şi ştim ce a făcut pentru angajaţii MAI. Nu putem accepta ca, în mod arbitrar, să se dărâme tot ceea ce s-a construit pentru această instituţie. Solidaritatea înseamnă să fim alături de acest om transformat astăzi într-o ţintă politică. Nu ştim cine poate să ceară demisia acestui om, fără să-l cunoască şi fără să ştie ce a făcut pentru sistem. Ministrul Oprea nu trebuie să demisioneze. Suntem total de acord că ancheta trebuie să se desfăşoare fără presiuni, fără influenţe, nepărtinitor şi fără a inventa vinovaţi înainte de a se finaliza ancheta judiciară”, adaugă sindicaliştii în comunicatul citat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here