Starea generală a celor doi militari ai Şcolii Militare de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” de la Boboc, internaţi în Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”, este bună, pacienţii fiind echilibraţi hemodinamic şi respirator, informează unitatea spitalicească, vineri, într-un comunicat de presă.

„Starea generală de sănătate a celor doi militari din cadrul Şcolii Militare de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene ‘Traian Vuia’ de la Boboc, victime ale accidentului rutier care a avut loc în data de 11 iulie a.c., transferaţi în Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central ‘Dr. Carol Davila’ (SUUMC), este bună, pacienţii fiind echilibraţi hemodinamic şi respirator, afebrili, conştienţi şi cooperanţi, orientaţi temporo-spaţial şi faţă de propria persoană, vorbire normală, fără semne de afectare a capacităţii de recunoaştere prin simţuri (tactil, vizual etc.) a formei unui obiect, de a-l reprezenta şi de a-i sesiza semnificaţia şi fără pierderea capacităţii fiziologice de coordonare a actelor motorii pentru realizarea unui scop sau a unei intenţii date”, precizează sursa citată.

Unul dintre militari a suferit traumatism coloana vertebrală toracală, fractură a vertebrei T5 şi contuzii pulmonare posterioare, iar în funcţie de evoluţia stării de sănătate se va decide dacă se optează pentru conduita terapeutică chirurgicală, iar cel de-al doilea pacient a fost diagnosticat cu traumatism coloana vertebrală cervicala, amielic cu fractura cominutivă fără deplasare masa laterală dreaptă C1, traumatism cranio-cerebral minor cu amnezie anterograda, plagă contuză scalp regiune frontală dreapta.

„Ambii pacienţi sunt internaţi în Secţia Neurochirurgie, sub supraveghere medicală, urmând tratament pentru profilaxia durerilor, cortioterapie, antibioterapie, profilaxia ulcerului de stres şi stabilizarea parametrilor biologici, fiind evaluaţi, în evoluţie, din punct de vedere neurologic, neurochirurgical şi din perspectiva chirurgiei toracice. În funcţie de evoluţia stării de sănătate, echipa medicală multidisciplinară va decide etapele tratamentului medical şi de începere a programului de recuperare şi a celui de asistenţă psihologică de specialitate”, precizează unitatea spitalicească.

Militarii beneficiază de suportul acordat de familie.

Potrivit unui comunicat de presă transmis joi AGERPRES de Biroul de Informare şi Relaţii Publice al unităţii militare, cei patru se întorceau din învoire într-un autoturism proprietate personală. Pe drumul de acces către instituţia militară, după traversarea căii ferate, la aproximativ 400 metri de poarta de acces, într-o curbă la stânga, şoferul a pierdut controlul maşinii şi a intrat într-un copac aflat pe marginea drumului.

„În urma impactului, toţi ocupanţii autoturismului au fost răniţi, cel mai grav fiind militarul aflat la volan. Cu toate eforturile depuse de echipajele medicale sosite la faţa locului, caporalul clasa a III-a Comăneci V. Robert George, şoferul autoturismului, nu a mai putut fi salvat. Totodată, un alt militar, cu multiple traumatisme, a fost preluat, în stare stabilă, de un elicopter SMURD şi transportat la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central din Bucureşti, ultimii doi militari, răniţi mai uşor, fiind preluaţi de ambulanţe şi transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Buzău, unde sunt internaţi în stare stabilă, fiind în afara oricărui pericol”, se arată în comunicat.

Caporalul clasa a III-a Robert George Comăneci, de 33 de ani, urma Cursul de formare a subofiţerilor pe filieră directă din data de 4.09.2017, fiind angajat al MApN din anul 2009. Era necăsătorit şi nu avea copii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here