Registrul Auto Român a verificat tehnic în trafic, pe parcursul anului trecut, 1.072 de vehicule în județul Buzău. În urma controalelor, inspectorii RAR au descoperit că 7%, adică 74 dintre vehiculele controlate, prezentau pericol iminent de accident, în special din cauza defecțiunilor majore la sistemul de frânare și la direcție. În aceste situați,i una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, care poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice la reprezentanțele Registrului Auto Român.

Din totalul autoturismelor, autoutilitarelor, motocicletelor și remorcilor oprite la nivelul județului, 62% au prezentat diferite probleme tehnice sau legate de acte, iar 52% au fost considerate neconforme din punct de vedere al securității rutiere; în cazul ultimei categorii, inspectorii RAR au constatat proasta funcționare a instalației electrice de iluminare și semnalizare, defecțiuni ale sistemului de frânare, starea necorespunzătoare a șasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale în mecanismul de direcție sau în articulațiile punților față și spate.

De asemenea, din totalul vehiculelor verificate, 3,54% au fost neconforme din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecției tehnice periodice (dovada de efectuare a ITP expirată, dovezi de efectuare a ITP false). În urma analizei emisiilor poluante, la 12% dintre autovehiculele verificate inspectorii RAR au constatat depășirea nivelului maxim admis .

În urma controalelor mixte desfășurate în județul Buzău de către Registrul Auto Român și Poliția Rutieră, pe parcursul anului 2015 au fost aplicate 438 sancțiuni, au fost reținute 23 de permise de conducere și 210 certificate de înmatriculare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here