religie

92 la sută dintre elevii din Buzău vor studia Religia în continuare, în urma cererilor formulate de părinți până vineri 6 martie. Din cei 54.000 de elevi care aveau deja în orar Religia, peste 49.390 au depus cererile și vor învăța în continuare această materie la școală.

Curtea Constitutionala a decis pe 12 noiembrie 2014 ca este neconstitutional articolul din legea educatiei care spune ca „La solicitarea scrisa a elevului major, respectiv a parintilor sau a tutorelui legal instituit pentru elevul minor, elevul poate sa nu frecventeze orele de religie”. Judecatorii au hotarat ca cel care vrea sa faca ceva trebuie sa ceara acel lucru, si nu cel care nu vrea.

„In urma deliberarilor, Curtea Constitutionala, cu majoritate de voturi, a admis exceptia de neconstitutionalitate si a constatat ca dispozitiile art.9 alin.(2) teza intai din Legea invatamantului nr.84/1995 si dispozitiile art.18 alin.(2) teza intai din Legea educatiei nationale nr.1/2011 sunt neconstitutionale”, a anuntat atunci CCR.

Decizia este definitiva si general obligatorie. Curtea Constitutionala a fost sesizata in acest caz de Judecatoria Buzau-Sectia civila, exceptia fiind ridicata de profesorul Emil Moise, care a dat in judecata Liceul de Arta „Margareta Sterian” din Buzau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here