braconaj2
Peste 110 de kg. de carne de vânat au fost descoperite de polițiștii din Buzău, în urma a 13 percheziții efectuate, marți dimineață, la persoane bănuite de braconaj cinegetic şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

70 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au efectuat 13 percheziţii la locuinţele unor persoane bănuite de braconaj cinegetic şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. În urma perchezițiilor, au fost descoperite 108 kilograme de carne, posibil de mistreţ şi 5,2 kilograme de carne, posibil de căprior.

De asemenea, au fost constatate patru infracţiuni, una pentru braconaj cinegetic și trei privind nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, persoanele în cauză având alte muniţii decât cele pentru care erau autorizate.

Poliţiştii au depistat două persoane care se întorceau din fondul de vânătoare, în maşina acestora fiind descoperite o armă de vânătoare şi muniţie, ce au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor.
Cele 13 persoane vizate au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, pentru audieri.
De asemenea, au fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale, dintre care trei la Legea nr. 407/2006 – Legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic.
Alte șapte sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea normelor Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor, fiind luată şi măsura complementară de anulare a dreptului de deţinere, port şi folosire arme şi muniţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here