Marcel CIolacu si Liviu Dragnea
Oaspeți de soi, joi, la PSD Buzău. Organizația județeană a partidului a primit vizita liderului PSD Liviu Dragnea, care a fost însoțit de secretarul general al partidului, Marian Neacșu, și de purtătorul de cuvânt al formațiunii social democrate, Gabriela Firea.
Oaspeții de la Centru au participat la Comitetul Executiv Județean al PSDS Buzău, la care au fost prezenți circa 200 de social democrați din întreg județul. În cadrul ședinței care s-a desfășurat cu ușile închise, primarii ar fi ridicat probleme ce țin de finanțarea proiectelor aflate în desfășurare.
”A fost o ședință normală, au fost multe întrebări adresate de primari, nu am vrut să facem o manifestare de partid, ci o ședință în familie, au fost multe probleme interesante ridicate de primari”, a declarat liderul PSD Buzău, Marcel Ciolacu.
Ulterior, în conferința de presă, liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că în maxim o săptămână filialele PSD din țară, inclusiv cea de la Buzău, trebuie să transmită la Centru listele cu candidații pentru primăriile municipiilor și orașelor, precizând că nu se știe încă cine va candida la Primăria Buzău, o decizie urmând a fi luată în viitorul apropiat. În ceea ce privește o nouă candidatură a lui Constantin Boșcodeală la Primăria Buzău, mai marele de la Centru s-a ferit să spună clar și tranșant cum vor sta lucrurile.
” Dacă s-a început urmărirea penală sau trimiterea în judecată pentru luare sau dare de mită, dacă candidatul are o hotărâre de condamnare pentru corupție, evaziune fiscală, fapte comise cu violență, dacă se află în arest la domiciliu, arest preventiv sau control judiciar, nu va putea candida din partea noastră. Dacă domnul Boșcodeală va fi achitat va avea tot sprijinul nostru pentru a candida. Oricine nu se încadrează în criteriile codului de integritate nu trece”, a declarat Liviu Dragnea la Buzău.
Edilul buzoian, Constantin Boșcodeală, este trimis în judecată în două dosare, iar într-unul a fost deja condamnat de instanța de fond la 5 ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu. În prezent, dosarul lui Boșcodeală este în faza de apel la Curtea de Apel Brașov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here