cerere-religie-1
Înscrierea la ora de religie în şcoli se va putea face doar pe baza unei cereri în scris a părinţilor. Secretarul de stat în MEN Liliana Preoteasa a declarat că Ministerul Educaţiei a trimis o adresă inspectoratelor şcolare prin care le-a cerut să informeze părinţii elevilor că pentru a participa la ora de religie trebuie să depună o cerere, „aşa cum spune CC”.

„În acest moment, suntem în aşteptarea unei decizii a Parlamentului care va spune cum se reformulează prevederile Legii educaţiei incriminate de decizia de neconstituţionalitate şi Ministerul Educaţiei va pune în practică acele prevederi.În acest moment, noi am solicitat Inspectoratelor şcolare printr-o adresă să informeze părinţii că pentru a participa la ora de religie trebuie să depună o cerere, aşa cum spune decizia Curţii Constituţionale”, a spus secretarul de stat.

Cererile se vor depune până pe 6 martie.
La Buzău, la finele săptămânii trecute, a luat ființă filiala judeţeană a Asociaţiei Părinţi pentru Ora de Regliei (APOR), organizaţie care militează pentru păstrarea orelor de religie în şcoli. La şedinţă au participat, potrivit organizatorilor, peste 300 de părinţi care au desemnat forul de conducere al asociației.

Astfel, preşedintele filialei buzoiene APOR a fost desemnată Maria Ioniţă, manager al Complexului de Servicii pentru Persoane Vârstnice „Alexandru Marghiloman”, pr. prof. Aurelian Damian, profesor de Religie – vicepresedinte, Ionel Vlanghe, manager Rol Car Buzău – vicepreşedinte, Mariana Radu, avocat in Baroul Râmnicu Sărat – vicepreşedinte, în funcția de secretar a fost aleasă jurnalista Florina Arghir Popescu, Aurel Ene, librar – cenzor și Ioan Solea, jurnalist – membru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here