Potrivit procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov, Alexandru Gabor (18 ani), din Botoșani, și Zoltan Sebastian Budi (23 de ani), din Buzău, l-au bătut cu bestialitate pe un bătrân de 67 de ani, agresorii aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Anchetatorii de la Brașov susțin că cei doi tineri și victima lor s-au întâlnit la intrarea în pasajul Rainbow, situat în centrul civic al orașului. La un moment dat, tinerii s-au apucat să distrugă piese de mobilier stradal, mai multe vaze cu flori, moment în care victima le-ar fi atras atenția că nu e corect să procedeze în felul ăsta și le-a cerut „să nu dea dovadă că sunt golani”, potrivit evz.ro.

Acest mesaj i-a enervat la culme pe Gabor și Budi, care au decis că este momentul să îi aplice bătrânului o lecție de „civism”. L-au luat pe sus și l-au aruncat pe scările din pasajul Raibow, după care l-au lovit cu atâta bestialitate, până când l-au lăsat inconștient.

S-au contrazis la audieri

Polițiștii din Brașov nu știu exact ce făceau cei doi agresori în orașul lor, aceștia fiind din alte județe, și nici nu locuiau cu forme legale în orașul de sub Tâmpa. Unul dintre ei, Zoltan Sebastian Budi, este un recidivist cu multiple condamnări. Încă de la 14 ani, Budi a fost condamnat pentru infracțiuni cu violență, fiind închis într-un centru de corecție, iar ulterior într-un penitenciar. Pe numele lui Budi a fost emisă o sentință de cinci ani și șase luni de închisoare, pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie.

La audieri, cei doi agresori s-au contrazis. Budi a declarat că l-a bătut pe bătrân pentru o datorie mai veche, că i-a dat victimei o sumă de bani pentru a-i face curat în locuință, ceea ce nu s-a întâmplat. Gabor a fost cel care a spus adevărul, și anume că l-a snopit în bătaie pentru că agresorul le-a atras atenția și le-a spus ”vandali”.
Polițiștii din Brașov susțin că victima era cunoscut ca un om al străzii, care obișnuiește să se adăpostească în pasajul Rainbow.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here