RADARE POLITIE ACTIUNE .avi.Still002
177 de kilometri la oră este viteza record înregistrată în acest week-end de radarele amplasate pe raza județului. ”Posesorul” acestei viteze a fost un buzoian de 51 de ani, prins gonind în afara localității Racovițeni. Pentru viteza neregulamentară cu care a fost depistat la volan, bărbatul s-a ales cu permisul suspendat timp de 90 de zile.

De asemenea, la acest sfârşit de săptămână, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au constatat şi sancţionat aproape 900 abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice.
Circa jumătate dintre sancţiuni au fost aplicate conducătorilor de autovehicule care nu au ţinut cont de limitele de viteză maxime admise. Pentru că au depăşit viteza legală de deplasare pe sectoarele de drum tranzitate, 11 conducători auto au fost obligați să predea permisele.
Celelalte permise de conducere au fost reţinute pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversare, depăşiri neregulamentare, precum şi pentru conducerea unor autovehicule sub influenţa alcoolului.
În urma testărilor efectuate cu aparatele etilotest poliţiştii au întocmit cinci dosare penale după ce au depistat în trafic conducători auto care se aflau la volanul autovehiculelor sub influenţa alcoolului (cea mai mare concentraţie 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat, a fost înregistrată în cazul unui tânăr de 26 de ani depistat la volanul autoturismului pe DJ 203K).
Celelalte dosare penale au fost întocmite după ce poliţiştii rutieri au depistat în trafic conducători auto care nu deţineau permis de conducere sau aveau suspendată exercitarea acestui drept.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here